Open4Business – üzleti sikerek, hatékony együttműködések

Idén harmadik alkalommal 2018. október 3-5. között megrendezésre került a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia. Az eseményt plenáris ülések, fórumok, egyéni konzultációk, céglátogatások és networking lehetőségek is gazdagították.

A rendezvénysorozat és az üzleti találkozók angol nyelven folytak, ám a programok nagy része magyar nyelven vagy szinkrontolmácsolással zajlott. Az idei témák, főbb szektorok: a gépipar, kreatív ipar, kereskedelem, nemzetközi klaszter együttműködések és az innováció voltak. A rendezvény szerves része volt az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat Kreatív Ipari Szektorcsoportjának ülése, a Holland-Magyar Üzleti Nap, a Connect-IT Információmenedzsment Innovációs klaszter konferencia, az Ipar4.0 szekció, továbbá a DesignPécs Hét vállalkozói kiállítás megnyitója.

A háromnapos esemény alatt 18 országból érkezett 150 cég, melyek 188 résztvevővel képviselték termékeiket és szolgáltatásaikat. A regisztráltak között 19 klaszter is megjelent, hogy tagjait képviselje a nemzetközi találkozón. A második napon a nemzetközi üzletember találkozó 20 perces tárgyalási lehetőségei közel 300 kétoldalú megbeszélést tettek lehetővé. Ezekből számos megbeszélés konkrét szerződéskötéssel zárult a visszajelzések alapján. A hazai résztvevők számára nagy könnyebbséget jelentett, hogy a külföldi tárgyalópartnereket Pécsett fogadhatták, így jelentős idő- és költségráfordítás nélkül, helyben tárgyalhattak a nemzetközi üzleti partnerségekről.