Szállodákra/szálláshelyekre vonatkozó szabályok

Jelen cikk a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet tartalma alapján készült, ennek esetleges későbbi módosításait nem tartalmazza. A szabályok 2020. december 11-ig érvényesek.

 

  • A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak, valamint fogadhatják az egészségügyi dolgozókat és a rendvédelmi szervek embereit.
  • A szállodák éttermét nem kell bezárni, azzal a feltétellel, hogy ott kizárólag a szállóvendégeket szolgálják ki.
  • Amennyiben a szálloda rendelkezik szabadidő eltöltésére alkalmas helyiséggel (pl.: uszoda, wellness, játszóház, könyvár stb.) azt köteles a jogszerűen vendégként ott tartózkodók előtt zárva tartania.
  • A szálloda étterme házhozszállítási tevékenységet a rendelet hatályának idejéig bejelentés nélkül végezhet. Ezt elláthatják saját személyzettel, vagy szerződés alapján alvállalkozóval (pl.: taxi.)

Gazdaságvédelmi intézkedések 2.0 – Szálláshely szolgáltatók

A részleteket a Magyar Közlönyben találja. A bejegyzést az esetlegesen megjelenő részletszabályokkal frissíteni fogjuk.

 

Gazdaságvédelmi intézkedések 2.0 – Szálláshely szolgáltatók

A november 10-én megjelent 485/2020. számú Kormány rendelet újabb gazdaságvédelmi intézkedések bevezetését hozta. Cikkünkben a szálláshely szolgáltatóknak kihirdetett kedvezményeket járjuk körbe. A rendelet alapján a támogatás igénylésének részletes szabályait külön kormányrendelet határozza meg, amely még nem jelent meg.

Bővebben…

Európai turisztikai célpontok támogatása

A pályázat célja, hogy a turizmus terén eredményeket felmutató városok bemutatásával hozzájáruljon minél több vonzó európai desztináció népszerűsítéséhez. A versenyen való részvétel elősegíti a jó gyakorlatok cseréjét, egymás tapasztalatainak megismerését és újabb partneri kapcsolatok kialakítását.

Bővebben…