Kötelező NTAK a kereskedelmi szálláshelyeken a fizető vendéglátástól a szállodáig

2019. december 1-től a regisztrációra kötelesek lesznek az egyéb szálláshelyek is pl. kempingek, üdülőházak, közösségi szálláshelyek, falusi szálláshelyek. 2020. január 1-től minden szálláshelynek kötelező lesz az adatszolgáltatás.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklós Városi Elnöksége szervezésében 2019. november 27-én 14.00 órakor tájékoztató rendezvény lesz a „Kötelező NTAK a kereskedelmi szálláshelyeken a fizető vendéglátástól a szállodáig” címmel a Siklósi Városi Könyvtár nagytermében.

A rendezvényen az érintettek minden információt megkaphatnak,  hogy a kötelező regisztráció és az azt követő adatszolgáltatás akadály nélkül megtörténhessen a felületen.

Program:

 

14.00-14.10 Köszöntő

dr. Kovács Tibor, PBKIK Siklós Városi Elnöke

14.10-14.30 Az adatközléshez szükséges regisztráció a gyakorlatban

Előadó: Máltesics Norbert, Tourinform Iroda-vezető Pécs

14.35-14.55 Ha már muszáj, miért ne hozhatna hasznot Önnek?

Előadó: Tukora Gábor, r3server.com KFT ügyvezetője

15.00-15.20 Siklós turisztikai szerepe a régióban

Előadó: Mojzes Tamás, Siklós alpolgármestere

15.25-15.45 180 fokos fordulat a szakképzésben

Előadó: Piacsek László, PBKIK HEF osztályvezető

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

A regisztráció lezárult.

 

Jelentkezési határidő: 2019. 11. 26.

XVIII. „Toureurocentr – Kárpátalja 2019

2019. szeptember 19-20 között Ungváron kerül megrendezésre a XVIII. „Toureurocentr – Kárpátalja 2019” Nemzetközi turisztikai kiállítás és vásár. A rendezvény Kárpátalja megye legnagyobb és legjelentősebb turisztikai szakkiállítása és vásárra, melynek célja a Kárpátok eurorégió idegenforgalmi fejlesztése, beruházási és innovációs projekt lehetőségek bemutatása a turizmus területén, a nagyközönség ukrán és külföldi turisztikai termékekkel való megismertetése, valamint szakmai tapasztalatcsere a résztvevő kiállítókkal. A 2018. évi kiállításon külföldi kiállítóként mutatkozott be Magyarország, Csehország, Szlovákia és Németország.

Bővebben…

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bevezetésének menete

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (a továbbiakban: NTAK) a turizmus legjelentősebb, és legátfogóbb informatikai fejlesztése, amelynek köszönhetően minden Magyarországon működő kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakáról naprakész statisztikai és forgalmi adatok állnak rendelkezésre. Az NTAK rendszer felállításával lehetőség nyílik a szektor valós teljesítményének mérésére.

Bővebben…