Európai Innovációs Tanács – így néz ki a 2024-es munkaprogram

A január 15-én tartott egész napos online infonap keretében ismerhették meg az érdeklődők az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2024-es munkaprogramját, az EIC Pathfinder, Transition, és Accelerator pályázat keretösszegeit, fókuszterületeit, és persze a pályázati feltételeket. Rövid összefoglaló következik.

Bővebben…

Az EPO új díjkedvezményeket vezet be a mikroszervezetek támogatása érdekében

A 2024. április 1-jével hatályba lépő döntéssel egy speciális, a mikroszervezetek számára nyújtandó díjkedvezmény kerül bevezetésre, amelyet az EPO a kisszervezetek (small entities) – kkv-k, magánszemélyek, a nonprofit szervezetek, egyetemek és közkutatási intézmények – számára már korábban is rendelkezésre álló kedvezményeken felül kíván nyújtani.

Bővebben…

Pályázati felhívás: Videójátékok és magával ragadó tartalmak fejlesztése (CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

A felhívás célja, hogy növelje az európai videójáték-gyártók, XR-stúdiók és audiovizuális produkciós cégek kapacitását olyan videójátékok és interaktív, magával ragadó élmények fejlesztésére, amelyek képesek elérni a globális közönséget. A támogatás célja továbbá az európai videójáték-ipar és más, interaktív, magával ragadó tartalmakat előállító vállalatok versenyképességének javítása az európai és nemzetközi piacokon azáltal, hogy lehetővé teszi az európai fejlesztők számára a szellemi tulajdonjogok megtartását.

Bővebben…

KKV‑alap 2023

Az Ideas Powered for business KKV‑alap támogatási program célja, hogy segítse az európai uniós kis- és középvállalkozásokat szellemitulajdon-jogaik védelmében. A KKV-alap az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hajt végre, és amely 2023. december 8-ig tart. A támogatásokat a pályázatok beérkezésének sorrendjében ítélik oda.

Bővebben…

Új szabadalmi kutatási szolgáltatásokat kínál a Visegrádi Szabadalmi Intézet

Két új, szabadalmi kutatási szolgáltatással bővítette hatósági eljárásait a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI), amelyekkel az innovációs ökoszisztéma szereplői – különösen egyéni feltalálók, KKV-k, kutatóintézetek – jutányosan és gyorsan megbízható információkat szerezhetnek találmányuk újdonsága, illetve szabadalmi szempontok szerinti értékelése tekintetében.

Bővebben…

Ötletből érték webinárium

Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve online tájékoztató rendezvényt szervez 2023. szeptember 25-én.

Előadó: dr. Filák László, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Szabadalmi Főosztály, Gyógyszer- és Agrárkémiai Osztály vezető

Program:

 • 9:45 – 10:00                 Online bekapcsolódás  
 • 10:00 – 10:05              Köszöntő
  Kőrösi Vanda m.b. nemzetközi ügyek osztályvezető, Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
 • 10:10 – 12:00              Előadások
  • Az iparjogvédelem és szerzői jog gazdasági és kulturális jelentősége
  • Az iparjogvédelem helye az innovációs láncban
  • Milyen oltalmi formák védik az eljárást, technológiát, terméket, árut, szolgáltatást?
  • Az ötlettől a megvalósulásig, a szellemitulajdon-védelmi stratégia alappillérei
  • Egy technológia, termék, szolgáltatás piaci bevezethetőségének, versenyképességének megítélése, az SZTNH szolgáltatásai, IP Scan
  • Iparjogvédelmi bejelentéseket támogató pályázatok
  • Kérdések és válaszok

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs határidő: 2023. szeptember 22. 12:00

REGISZTRÁCIÓ

A csatlakozáshoz szükséges linket és a technikai információkat a rendezvény előtti napon küldik meg.

A programváltoztatás jogát fenntartják!

Újranyíltak az IPARJOG pályázatok

Idén összesen 500 millió forintos keretösszeget biztosít a kormány szellemi alkotások magyarországi és külföldi levédésére; hazai vállalkozásoknak, egyetemeknek, kutatóintézeteknek és magánszemélyeknek. A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy a kevésbé tőkeerős hazai szereplők is lehetőséget kapjanak az iparjogvédelmi aktivitásuk növelésére, elősegítve termékük hatékony hasznosulását, akár a nemzetközi piacokon is.

Bővebben…