„Számomra az EEN-nel a kapcsolati háló bővítése az eddigi legnagyobb eredmény”

Általános tévhit, hogy az ipari gépek szén-dioxid-felhasználással járó szárazjeges tisztítása kevésbé környezetkímélő, mint a hagyományos tisztítási eljárások. Pedig a szárazjeges eljárás képes kiváltani a nagy karbonlábnyomot hagyó technológiákat, mivel gyorsasága miatt rövidebb a gyártósorok állásideje, a részleges karbantartások közben pedig kevesebb energiát használnak fel a kapcsolódó gépsorok, plusz számottevően kevesebb szennyezőanyag keletkezik. A szárazjéggel történő tisztítás további előnye, hogy a felületek nem roncsolódnak, de az eljárás gazdasági hasznossága sem elhanyagolható. Mindamellett a technológia számos szegmensben alkalmazható, mint például az élelmiszeriparban, a villamosiparban, a járműiparban stb. Az Európai Unióban széles körben használatos szárazjégszóró-berendezés forgalmazását és szilárd szén-dioxid (pellet) gyártását, kereskedelmét végző mohácsi MB-Alpha Kft. működése 17 éve alatt már számos helyen, így külföldön is alkalmazta ezt az eljárást. A cég 2004 óta kizárólagos magyarországi forgalmazója a belga CRYONOMIC ® technikának és a hozzá tartozó gépeknek, az értékesítés mellett szerviztevékenységet és a technológiával kapcsolatos szolgáltatásokat is végeznek. A cég jelenleg használt technológiájának fő előnye a környezetvédelemben rejlik, nemcsak Magyarországon, hanem Horvátországban és Ausztriában is dolgoznak, de svájci kapcsolataik is egyre erősebbek.

Bővebben…

Ökokesztyűvel rukkolt elő a Karma Pécsi Kesztyű

Ahogy az elmúlt évtizedekben, ma sem könnyű a pécsi kesztyűs vállalkozások élete. A termék szezonalitása miatt az év egy bizonyos időszakára koncentrálódik a munka zöme, a többi hónapokban pedig minimálisra csökken a megrendelés mennyisége. Erre talált megoldást egy saját márka, a Karma Pécsi Kesztyű felépítésével a MANUAL Divat Kft., amelynek mindennapjaiban már a környezettudatosság is egyre nagyobb szerepet kap. Például az ökokesztyűk készítésével.

Bővebben…

Számára a legnagyobb elismerés, szakoktatónak kérte fel egykori iskolája

Három évtizeddel ezelőtt indította útjára vállalkozását a Dunavölgyi Alarm-Vill Kft. tulajdonos ügyvezetője, Dunavölgyi János. Szinte a kezdetek óta szerelési, javítási, valamint karbantartási munkákat vállal el munkatársaival közösen, akikkel az összes villamos szakvizsgával rendelkeznek. E mellett vagyonvédelemmel is foglalkoznak, a mechanikus biztonsági záraktól, a diszpécser szolgálaton jelzést adó riasztóberendezésekig fogadják a megbízásokat. A jeles évforduló alkalmából szervezett ünnepségre minden üzleti partnere, tanulója meghívást kapott, ahol egy meglepetés műsorral köszönte meg nekik az eltelt harminc évet.

Bővebben…

Férfi divat felsőfokon

Nemcsak a nők, de a férfiak is szeretnek szépen öltözködni, divatosan járni. Körükben egyre inkább elterjedt a híre a Momo-Fashion Kft. férfi divatáru üzleteinek a Kereskedők Házában, Pécsett. Itt nemcsak a kész öltönyök közül választhatnak a vevők, de a saját elképzeléseik szerint varrathatnak is ruhákat, vagy ha megtetszik egy az üzlet kínálatából, azt helyben rájuk is igazítják, s  hozzá az inget, a mellényt, valamint a kiegészítőket a nyakkendőt, a díszzsebkendőt, de még a cipőt is megvehetik. A kifutó darabokat saját Outlet üzletükben árusítják. A vállalkozás 2007 óta működik. Jelenleg három boltot -Taboo férfidivat, Best férfidivat, Elegant férfidivat – működtet, mindegyiket a Kereskedők Házában egyazon szinten.

Bővebben…

Cipruson lebegtette a szél a pécsi selyemsálakat

Egyáltalán nem meglepő, ha Melegh Andrea pécsi selyemfestő és tervező grafikus azt válaszolja a Mi újság? kérdésre, hogy most töltött néhány napot Cipruson mint egy nemzetközi projektben bemutatott jó gyakorlat megtestesítője, mert bármikor is kérdezhetnénk meg Andreát, mindig tud valami éppen aktuális dolgot mondani. Nem „csak úgy” történnek meg vele az események, hanem mint aktív motor legtöbbször maga kezdeményezi azokat. Alkotó emberként folyamatosan új és újabb ötletek születnek meg a fejében, amelyek nagy része aztán meg is valósul. Mint például azon az idén vásárolt patacsi telken, amelyen a ciprusi utazás hatására már jövőre alkotóprogramokat tart.

Bővebben…

Gourmet-ház a Mecsek szívében

Ma már igazán nem számít szokatlannak, ha nem egy nagyvárosban, hanem éppen egy vidéki helyszínen nyílik egy nívós hely, legyen az vendéglő, avagy hotel. Bár Hosszúhetény nem a legkisebb település Baranyában, legtöbbünk első gondolataiban mégsem egy gourmet-házat párosítana hozzá. De van, aki igen. Herbály-Hosszú Franciska néhány évvel ezelőtt kávéházat nyitott a falu közepén, bár többen megjegyezték, nem biztos, hogy igény mutatkozik egy minőségi vendéglátóhelyre egy faluban. Nos, nem lett igazuk, sőt Franciska tovább álmodott. Egy olyan helyet látott a kávézó udvarában álló kisházban, amely nem mindennapi ízélménnyel gazdagítja az oda látogatókat, sőt, akár a konyhába is kiülhetnek a vendégek, hogy meglessék, miként készülnek a különleges fogások Kun Péter séf keze által.

Bővebben…

Versenysportoló volt, most ismét a versenyzés a cél

A magyar birkózó válogatott kerettagja volt a pécsi IMG Építő Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Molnár Gábor, aki szűk két évtizedre szögre akasztotta a birkózócipőt, azonban két éve ismét visszatért a rendszeres sporthoz. Ugyan most nem a szőnyegen edz, hanem egy edzőteremben, és időközben az életmódváltás miatt elkezdett mozgás a versenyzésre való felkészüléssé vált. De Gábor már nem birkózásban szeretné megméretni magát.

Bővebben…

“E-mail beállítás, egyszerűen”

“POP3 vagy IMAP – mit jelentenek ezek a szavak?”

Amikor a levelező kliensünkben egy fiókot hozzáadunk, a küldéshez használt beállítások mellett meg kell adnunk, hogy beérkező leveleinket milyen módon szeretnénk letölteni, vagyis olvasni. Itt általában két opció van: a POP3 és az IMAP.

POP3

A POP (Post Office Protocol) segítségével a levelező kliens letöltheti a fiókba érkező leveleket. A hármas a névben az évek során fejlesztett verziójára utal. Előnye, hogy ezzel a saját eszközön tároljuk és folyamatos internet kapcsolat nélkül olvashatjuk/kezelhetjük leveleinket.

Hátránya, hogy alapesetben letöltés után az üzenet törlődik a szerverről. Ez azt jelenti, hogy bejövő/kimenő leveleket egyszerre csak egy eszközön tárolhatjuk, vagyis ha egy levelet elolvastunk vagy megírtunk a számítógépünkön, az például a mobilunkon már nem fog megjelenni a beérkezett/kimenő üzenetek között. Ez azért is hátrány, mert csak a saját eszközünkön tároljuk a levelezésünket, így ha a gépünkkel bármi történik vagy véletlenül töröltünk egy levelet, nincs róla biztonsági másolat és nem tudjuk visszaállítani az elveszett adatot. Van néhány kliens, ami már biztosít olyan beállítási lehetőséget, hogy a szerver is őrizze meg leveleinket.

Az is hátránya, hogy ha helyben szeparáljuk leveleinket kézzel vagy kliens oldali szűrőkkel, vagy ha a szerveren beállított szűrők mozgatják őket különböző mappa struktúrába, a POP3 azokat nem kezeli, nem tölti le – emiatt azt gondolhatjuk, nem érkeznek meg a levelek.

IMAP

Az IMAP (Internet Message Access Protocol) a POP3 megoldás szöges ellentéte. Leveleink biztonságosan, a szerveren tárolódnak, de bármelyik eszközünkre ugyanúgy szinkronizálódnak. Például, ha egy levelet áthelyezünk egy másik mappába, vagy csak megjelöljük olvasottként, a módosítások a mobil alkalmazásban is ugyanúgy látszódni fognak a frissítés után.

Az IMAP hátránya akkor mutatkozik meg, ha éppen nem vagyunk internet közelében, ugyanis előfordul, hogy a levelező kliensek csak néhány információt, vagy a levél tartalmának csak töredékét tárolják helyben a beszúrt képek vagy csatolmányok nélkül. Ilyenkor nem tudunk teljes egészében dolgozni az üzenetekkel. Persze a komolyabb kliensekben konfigurálható, hogy teljes másolatot tároljon helyben is.

Melyiket válasszuk?

Mivel manapság már szinte mindenhol biztosított a folyamatos internetkapcsolat, és valószínűleg mindenki több eszközét is használja levelezésre, ezért az IMAP használatát javasolják a szakértők. Ha mindezek hátterében pedig a szolgáltató egy jól megvalósított, korszerű szerver oldali SPAM biztosít, akkor nyugodtan hátradőlhetünk, és élvezhetjük a biztonságos és hibamentes levelezés örömeit.

https://w5host.com

 

Összegezve:

POP3   IMAP
+ Folyamatos internetkapcsolat nélkül olvashatjuk és kezelhetjük leveleinket E
L
Ő
N
Y
+ Leveleinket a levelező szerver tárolja, ezzel megőrzi egyfajta biztonsági mentésként is
+ Minden eszközünkre szinkronizálhatóak a levelek
+ Kezeli a létrehozott mappákat, és levél megjelöléseket (olvasott, fontos, stb)
Egyszerre csak egy eszközön olvashatjuk és tárolhatjuk helyben leveleinket
– Alapesetben nincs mentésünk leveleinkről, nem visszaállíthatók adatvesztés esetén
Az általunk helyben, vagy a szerveren különféle szűrők által létrehozott mappa struktúrát nem támogatja
H
Á
T
R
Á
N
Y
Internetkapcsolat nélkül lehetnek gondjaink bizonyos kliensek használatával