Mátrix Benjámin üzletel és eszik 2.

Nem egyszerű Pécsett étterembe menni. Ami elsőre Benjámin eszébe jutott, zárva. A második is zárva. A harmadiknál már-már feladta, de itt azt látta, hogy a közösségi oldal szerint nyitva vannak, nosza, taxiba pattant vendégeivel és a Jókai tér felé vették az irányt. Régen a térnek volt mediterrán hangulata, most a Blöff Bisztró a mediterrán hangulatok őrlángja, legalábbis télen.

Bővebben…

„Ameddig lehet, szeretném élvezni azt a szabadságot, amit a mozgás biztosít”

Van, akinek a munkája a sport, így nem is kérdés, hogy milyen gyakran mozog. Benovics Gábor a Helian NaTour utazási iroda egyik tulajdonosa szerencsés helyzetben van, mert ha nem vezet kerékpár- vagy kenutúrát, akkor is a sporttal foglalkozik: túrákat állít össze, vagy éppen tölti fel az ajánlatot a honlapra. Amióta három gyermeke lett, jelentősen csökkent a magára fordítható idő, és az irodai munkája is sokat elvesz az aktív sportos életéből. De a mozgás szeretetével már alaposan megfertőzte a srácokat.

Bővebben…

„Pontosabb célkitűzések kellenek az innovációban”

Egyedülálló füstölthús-készítményekkel látja el Európa exkluzív szuperjachtjait, éttermeit, szállodáit, gourmet boltjait a pécsi székhelyű Venison Gusto Kft. A legkiválóbb magyar szarvas, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly húsának felhasználásával tradicionális magyar receptek alapján készülnek a termékek, ügyelve a vegyszermentességre és szem előtt tartva a korszerű táplálkozás kihívásait. Nem is gondolnánk, hogy a prémium minőségű sonkák, szalámik készítéséhez mennyi innovációra van szükség. E folyamatokat mérte fel a kamara IMP3rove elemzése.

Bővebben…

Díjat kapott és egyre népszerűbb a KonvekPRO

A folyamatos fejlesztésben látja a jövőt a gázkonvektorok szabályozását szobatermosztáttal lehetővé tevő berendezés, a KonvekPRO rendszer megalkotója, Vajda Róbert. A berendezés néhány év alatt igen népszerűvé vált a felhasználók körében, és hasznosságát, újszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly elnyerte a hazai leginnovatívabb zöld projekteket jutalmazó E.ON Energy Globe Magyarország díját. A VR-Com Bt. ügyvezetője nem a cégépítésben, hanem a termék forgalmazásával kapcsolatos területek összeszervezésében látja a jövőt.

Bővebben…

„Az őszinteségre, a tudásmegosztásra fókuszálunk, hogy a vásárlóink értsék, mitől jó a termékünk”

Élénk mozgolódás érzékelhető a natúr- és biokozmetikumok piacán, egyre több gyártó állít elő természetes alapanyagokból bőrápoló terméket. A kereslet is megugrott, hiszen mind nagyobb igény mutatkozik a kemikáliákat nélkülöző, az egészséget támogató arckrémek, dezodorok, tisztálkodószerek iránt. Sok a bőrbetegséggel, illetve különféle érzékenységgel küzdő gyermek és felnőtt, ezért is kezdett néhány évvel ezelőtt 100%-ban natúr alapanyagokból kozmetikumokat készíteni a pécsi Lumill Kft. HappySkin termékcsaládja mára kedveltté és keresetté vált, bár a vállalkozás tulajdonosa és a termékek megálmodója, Göcsei Kamilla szerint még mindig nagyon sok a teendő a felhasználók tájékoztatása, edukálása terén.

Bővebben…

„A szakmám és a munkatársaim iránti alázat számomra központi érték”

Az Erla Sound & Light évtizedek óta a fesztiválok és koncertek kihagyhatatlan szereplője. A vállalkozás egyik tulajdonosa és vezetője, Urbán Ernő irányításával országos tévécsatornák számára készülnek sorozatok, továbbá filmek a 2018-ban átadott nagykozári filmstúdióban. A kamara által Az Év Üzletembere Díjjal elismert szakember kitartó, odaadó és eredményorientált munkája révén a megye és Pécs városa felkerült a filmipar hazai és nemzetközi térképére.

Bővebben…