Naprakészen kell követni az autóiparban bekövetkező változásokat

Mohácson a városba bevezető úton lévő körforgalomtól  nem messze hozta létre telephelyét a Szabó-Varga  Autócentrum. Szinte nincs olyan nap, amikor  az udvarában ne sorakoznának egymás mellett  a javításra várakozó személygépkocsik és kisteherautók,  s ne érkeznének újabbak és újabbak.   A vállalkozásukat a társával 2011-ben indították  útjára a jelenlegi telephelyükön, amelyet  2015-ben a pályázati források felhasználásával  fejlesztettek.

Bővebben…

Az InnoTeq Kínában is sikeres a kiterjesztett és virtuális valósággal

Eddig elsősorban a korábbi sikeres referenciákra alapozva partnereik ajánlották egymásnak az informatikai alkalmazások, saját fejlesztésű rendszerek létrehozásával, kereskedelmével foglalkozó pécsi InnoTeq Kft.-t, emellett saját kapcsolati hálójukon keresztül szerezték meg az újabb üzleteket. Azonban az elmúlt időszakban tudatosan kezdték el bővíteni az értékesítési csatornákat és áttekinteni a külpiaci lehetőségeiket, elsősorban a multimédiához, illetve a kiterjesztett és virtuális valóság megoldásaikhoz kapcsolódóan. Ennek során korábban több nemzetközi kiállításon is részt vettek látogatóként, hogy feltérképezzék, melyek lehetnek érdekesek számukra a jövőben.

Bővebben…

„Webáruházunkon keresztül közvetlen visszajelzést kapunk a vásárlói igényekről”

A gépiparban működő vállalkozások ritkán működtetnek webáruházat, hiszen partnereik nem feltétlenül az előre legyártott termékeket keresik. Azok a vállalkozások azonban, amelyek nemcsak más cégek, hanem a lakosság számára is értékesítik produktumaikat, már lehet, hogy megfontolják az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket. A páncélszekrénygyártással, fémmegmunkálással, biztonságtechnikai termékek gyártásával foglalkozó pécsi Strauss Metal Kft. néhány évvel ezelőtt hozta létre webshopját, most pedig már az újragondolását, továbbfejlesztését tervezik.

Bővebben…

Elég néhány gyakorlat és LámpalázSTOP

A lámpaláz legyőzhető. Elég hozzá megtanulni egy gyakorlatsort, még csak hinni sem kell benne, és a nyilvános szereplés magabiztos előadássá változik. Ez volt az az inspiráció, ami egy új tevékenység elindítását eredményezte a pécsi Hangtárs Kft.-nél. Az újság- és szövegírással, illetve kiadvány- és honlapszerkesztéssel foglalkozó vállalkozás tulajdonosa, Kis Tünde hamarosan már egy kommunikációs mentor képzésen találta magát, mert eddigi munkája során maga is azt tapasztalta, hogy elkél a segítség. Ugyanis sokan nem mernek és nem is tudnak prezentációt tartani, interjút adni, idegen emberek előtt határozottan megnyilvánulni.

Bővebben…

Lehet, hogy a legfittebb pécsi informatikai cég az InfoComplex?

Ugyan ezt a versenyt (még) nem hirdették meg, de nem kizárt, hogy előkelő helyen végezne „A legfittebb pécsi informatikai cég” megmérettetésben az InfoComplex csapata. Tavaly ugyanis FittComplex néven sportolásra ösztönző kihívást intézett a cégvezetés a kollégák felé és olyan sikeres volt a program, hogy van, aki azóta sem hagyta abba a futást. De ez csak az egyik módja annak, miként vigyáznak a munkatársak egészségére.

Bővebben…

„Az a filozófiánk, hogy mindig többet adjunk, mint amit elvárnak”

Ha az ember egy 200 fős céget akar, akkor 20 főnél már úgy kell kinéznie annak a cégnek, hogy akár 200 fővel is működőképes legyen – foglalja össze röviden cégépítési stratégiáját Teszárik Zoltán, a komlói székhelyű Anderson Group Hungary Kft. ügyvezetője, aki igen tudatosan gondolkodik vállalkozása irányításáról, jövőjéről. A korábban az egyik legnagyobb magyar vállalatnál támogatási vezetőként dolgozó üzletember a teljes értékesítési folyamat lebonyolítását, széles körű irodai adminisztrációs és ügyfélszolgálati tevékenységet nyújtó cégét Komlón működteti, de közeli tervei között szerepel a pécsi iroda megnyitása is. A jelenlegi 24 főt foglalkoztató vállalkozást öt éven belül 500 fős cégként látja.

Bővebben…

Open4Business – idő, pénz, kapcsolat

A korábbi években jelentős sikert elért Open4Business nemzetközi üzletember-találkozót, mely számos lehetőséget kínál vállalkozások számára, idén október 3-4-én rendezi meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network társszervezésében. Egyre többször fordulnak ugyanis a kamarához külföldipartner-kereséshez segítséget kérve helyi vállalkozók. Ezzel a rendezvénnyel külföldi vállalkozókat hívnak ide tárgyalni, szakmai és üzleti megbeszéléseket szerveznek, amivel tulajdonképpen a hosszú távú kapcsolatok kiépítése kezdődik itt. Ennek érdekében sok kapcsolatépítésre alkalmas eseményt iktattak be a kétnapos programba a szervezők, így ez egyszerre lesz hivatalos és könnyed, a tapasztalok szerint pedig igen hatékony.

Bővebben…

„Ezentúl is azon fogunk dolgozni, hogy segítsük az utánpótlásképzést”

Már 2003 óta foglalkoztat tanulókat a bólyi székhelyű, fő profilként magasépítéssel, épületek, építmények építésével foglalkozó HVS-Bau Kft. Képzésüket a tanulók korrekt felkészítése, a folyamatos, magas színvonalon végzett oktatómunka jellemzi. A vállalkozás a kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter alapító tagja, mindkét évben résztvevője volt a fiatalok számára rendezett szakmabemutató mohácsi rendezvénynek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Szakképzési Díjjal ismerte el a HVS-Bau Kft. munkáját.

Bővebben…