„Mindig igyekeztem a legjobb szaktudásom szerint tisztességesen elvégezni a feladataimat”

Kevesen tudják, hogy 2020-ban van harminc éve annak, hogy Gyenis Lászlóné a pécsi Laterumot vezeti. Példaértékű munkájával 4 csillagos szállodát varázsolt egy hajdani munkásszállóból, mely jelentős szereplővé vált Pécs és a régió turisztikai kínálatában. A kiemelkedő idegenforgalmi tevékenység mellett a vállalkozás jelentős szerepet tölt be a tanulóképzésben is. Gyenis Lászlóné munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

Bővebben…

„Nemcsak az én munkámat, hanem valamennyi, oktatásban részt vevő kollégám tevékenységét elismerték”

A Pécsi Tudományegyetem Ápolásszakmai Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Ribarics Ildikó az egészségügyi szakmákhoz kapcsolódóan hatékonyan működik együtt a kamarával. Példaértékű a Klinikai Központban zajló szervezési és pedagógiai munkája, melynek segítségével igen magas színvonalú az egészségügyi gyakorlati képzés az intézményben. Ribarics Ildikó tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel jutalmazta.

Bővebben…

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a gépipari vállalkozások regionális szinten fogjanak össze”

Az elmúlt években tovább nőtt Seres László lelkesedése és a vállalkozása, a Seres Kft. iránti elhivatottsága, emellett sikeres fejlesztéseket hajtott végre. A vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú, három példásan szervezett telephelyen gyárt a régióban, ahol közel 100, magasan képzett munkatárs állítja elő a kiváló minőségű, innovatív termékeket, közel 2,4 Mrd Ft árbevételt elérve. Seres László munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

Bővebben…

„Össze kell fogni, ennek pedig a legjobb fóruma a kamara”

A hazai gyógyszergyártás egyik jelentős szakembere Pallos József Péter, a PannonPharma Kft. ügyvezetője. 2019-ben átadott beruházásával a PannonPharma a hazai gyógyszeripar egyik különleges szereplőjévé vált. Pallos József Péter a kamarai testületek aktív tagjaként kritikai szemléletével és szakmai hozzáértésével, javaslataival komoly munkát végez a megye gazdaságának fellendítése érdekében. Tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

Bővebben…

„Mindig is szívügyem volt, hogy tegyünk valamit ennek a jobb sorsra érdemes régiónak a fellendítéséért”

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. vezetése mellett Hoffmann Tamás elkötelezett a térségi gazdaság fejlesztésében is, hatékony segítséget nyújtva a kamara munkájához. Évről évre sikeresen veszik az akadályokat és folyamatosan erősítik a hazai jelenlétüket. A tavaly átadott technológia beszerelésével új lehetőségek nyíltak meg a helyi, hatékony hulladékgazdálkodás területén. A cementgyár a helyi közösségek támogatásán túl nagy hangsúlyt fektet a fiatal generáció támogatására és a körkörös gazdaság kialakítására is. Hoffmann Tamás munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

Bővebben…

„Tegyünk valamit azért, hogy jobb legyen a környezetünk, illetve az életünk”

Az 1994 óta működő szigetvári Kis Árnyékolástechnikai Kft. az utóbbi években jelentős beruházást hajtott végre a termelésben, bővítette a gyártókapacitását is. A vállalkozás által gyártott árnyékolástechnikai termékek megfelelnek az esztétika, a biztonság, a kényelem feltételeinek, készítésükkor figyelembe veszik megrendelőik egyedi igényeit is. Kis Attila tulajdonos-ügyvezető a szigetvári városi elnökség tagjaként munkájával, társadalmi szerepvállalásával hozzájárul a kistérség gazdasági fejlődéséhez. Kis Attila tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel jutalmazta.

Bővebben…

„Elsődleges volt számunkra a szakmai igényesség”

A háztartási gépszerelésből ipari hűtőgépek, klímák beszerelésére és szervizelésére fejlesztette fel vállalkozását az évek során id. Csorbai Ferenc, a mohácsi Korrekt Kft. alapítója. Id. Csorbai Ferenc 20 éven keresztül volt aktív tagja a kamara mohácsi elnökségének, szívügye a város gazdaságának fejlesztése. Társadalmi szerepvállalása is példaértékű. Munkásságát a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Életmű Díjjal ismerte el.

Bővebben…

„Büszke vagyok arra, hogy 39 évig talpon maradtam”

1981-ben alapította családi vállalkozását Bólyban May András lakatos mester, ebben saját fejlesztésű háztartási fémtömegcikk termékeket kezdett el gyártani. A mára 12 főt foglalkoztató kisvállalkozás minőségi termékei folyamatosan piacképesek. May András szakma iránti elhivatottságát bizonyítja, hogy oktatóként a kezdetektől aktívan részt vállal a szakképzésben. Eddigi munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Életmű Díjjal ismerte el.

Bővebben…

„Mindenkinek szüksége van arra, hogy hasznos dolgot végezzen, önzetlenül”

Dr. Kállai Sándor a kamara Ipari Tagozatának elnöke, Senior Klubjának alapító tagja és egyben elnöke, a 2005-ben Baranya Megyei Export Díjat nyert Rokána Kft. vezetője. Aktív munkájával segíti a jövő vállalkozóit, valamint mentorként különböző programokban vesz részt, ahol több évtizedes tapasztalatát továbbadja a jövő vállalkozó generációinak. Dr. Kállai Sándor munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Címzetes kamarai tanácsos cím adományozásával ismerte el.

Bővebben…

„Az a szándékom, hogy a digitális technológiával segítsem a helyi fejlődést”

2016 óta vezeti Zalay Buda a kamara ICT Bizottságát. Ez idő alatt személye hozzájárult, hogy a baranyai IT közösséget tömörítő szervezetek összefogjanak és elinduljon az együttműködés. Szívügye a pályaorientáció: több projektben segíti a szárnyaikat bontogatni készülő fiatalokat, felkeltve érdeklődésüket az informatikai szakmák iránt. Zalay Buda tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Címzetes kamarai tanácsos címmel jutalmazta.

Bővebben…