MBM Tourism Prague 2021 – online üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network által szervezett nemzetközi üzletember találkozó a vendéglátóipar szereplői számára, ahol előre összehangolt virtuális üzleti tárgyalásokat bonyolíthatnak le a résztvevők.

Érintett vendéglátóipari szektorok:

 • Utazási irodák, utazásszervezés
 • Szállás és vendéglátás
 • Kikapcsolódás, wellness, gyógyturizmus
 • Személyszállítás, utazás
 • Digitális megoldások a turizmusban
 • Turizmust támogató szolgáltatások
 • Kulturális örökség, felújítás
 • Turizmusban aktív befektetők

Amiért érdemes résztvenni:

 • Új partnerek, együttműködési lehetőségek
 • Szakmai eszmecserék, ötletek
 • A regisztráció és a részvétel ingyenes

A program ITT érhető el.

Regisztrálni itt lehet:

REGISZTRÁCIÓ

Felhívás vendéglátó üzlettípus bejelentésére

Felhívjuk a Pécs városában vendéglátó üzletet üzemeltető kereskedők figyelmét, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a vendéglátó üzlettípusát legkésőbb 2021. március 31-ig kellett bejelenteni Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Hatósági Főosztályához, amit a kereskedők egy része még a mai napig nem teljesített.

A hivatkozott kormányrendelet 2021. augusztus 19. napján hatályba lépett módosítása alapján a hatóság 2021. október 31ig köteles ellenőrizni a fenti bejelentés megtételét és ha a hatósági ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy a kereskedő nem tett eleget a kötelezettségének, a hatóság az érintett üzletet köteles azonnali hatállyal a bejelentés megtételéig bezáratni.

A fentiekre tekintettel kérik azon vendéglátó üzletet működtető kereskedőket, akik még nem teljesítették bejelentési kötelezettségüket, hogy annak mihamarabb az elektronikus ügyintézés szabályai alapján, az
Eönkormányzati portálon közzétett iForm űrlap („Bejelentés nem üzletköteles termék forgalmazásáról” vagy „Működési engedély kérelem üzletköteles termék forgalmazásához”) alkalmazásával tegyenek eleget!

Forrás: PMJV Polgármesteri Hivatala Hatósági Főosztály

Korábbi cikkünk ebben a témában: pbkik.hu/uj-tipus-szerinti-besorolas-a-vendeglatohelyeknel

VIZA a szálláshelyeken – tudnivalók az okmányolvasó bevezetéséről

2021. január 1-jén hatályba lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítása, amely kötelezi a szálláshely-szolgálatót, hogy a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból.

A Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A törvénymódosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el.

Bővebben…