Legyen újra szakma a kesztyűkészítő!

A kamara és a Manual Divat Kft. szervezésében, mérvadó kesztyűs vállalkozások képviselői, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzési intézményirányítási osztályvezetője, a Kreatív Ágazati Készségtanács két tagja és a Baranya Megyei Szakképzési centrum vezetői egyeztettek a vállalkozások azon javaslatáról, hogy a Kesztyűkészítő, a Bőrtermékkészítő szakmairányaként kerüljön be a Szakmajegyzékbe, hogy lehessen újra kesztyűs szakmát tanulni Magyarországon.

Bővebben…

Szakképzettek munkaerőpiaci helyzete kutatás idei eredményei

Az MKIK GVI 2009 óta minden évben kérdőíves felméréssel vizsgálja a szakképzett pályakezdők munkaerőpiaci helyzetét. Míg a korábbi években ezen kutatások a tanulók szemszögéből vizsgálták a pályakezdők rövid távú munkaerőpiaci alkalmazkodását, 2022-ben a „Szakképzettek a munkaerőpiacon” kutatás célja a vállalkozások véleményének felmérése volt, a vizsgálat a pályakezdők mellett kiterjedt minden szakképzett munkavállalóra. A kutatás során szakképzett munkavállalók alatt olyan személyeket értettek, akik valamilyen szakmában bizonyítvánnyal rendelkeznek érettségivel vagy érettségi nélkül.

Bővebben…

Autóipari kihívások – HR válaszok a Dynamic Technologies Hungary Kft-nél

Május végén a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter egyik tagját, a Dynamic Technologies Hungary Kft-t látogatta meg a klasztermenedzsment Nagykanizsán. A 2000-ben alapított cég mintegy 500 munkatársával főleg autóklíma-berendezések folyadékkezelő alkatrészeinek gyártásával foglalkozik az amerikai HDT Automotive Solutions csoport magyar leányvállalataként.

Bővebben…