Az első pécsi HR Fest

Idén először a Dél-Dunántúli régióban is megrendezik a hazai HR-közösség szakmai fesztiválját – a kamara szakmai partnerségével: az előadók között a kamara testületi vezető és helyi vállalkozások képviselői is aktívan jelen lesznek.

Bővebben…

Empower yourself 55+ Energetizáld magad 55+ a munkavállalók aktivizálása workshop

Az Empower yourself olyan nemzetközi projekt, melyet a norvég Bjerkaker Learning Lab, a lengyel Rozwin Skrzydla valamint a pécsi Humán Innovációs Csoport NKft. indított idősebb munkavállalók munkahelyi jólétének növelésére. A módszer gyakorlatba ültetését Magyarországon a LIFT Consulting Kft. végezte. A workshopon a cég szakemberei Jakab Csilla (coach, tréner) és Melczer-Szabó Szilvia (tréner, Captain szakértő) mutatják be a projekt hátterét, gyakorlati tapasztalatait és eredményeit, valamint módszertani ízelítőt biztosítanak a résztvevők számára.

Bővebben…

Szakmára fel: még mindig nem elég fiatal szerez szakmát

Csökkent a gimnáziumba, nőtt viszont a technikumba jelentkező nyolcadikosok száma az idei jelentkezések alapján. Az országos adatok szerint a nyolcadikosok 41%-a technikumokban tanul tovább, 34%-uk megy gimnáziumba. Idén 10%-kal többen választották a szakképzést, mint tavaly – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Szeptembertől az ország 23 iskolájában beindul az okleveles technikusok képzése is, itt az egyetemi és a technikumi tananyagok összhangja miatt a diákok az érettségi és a szakma mellett kreditpontokat is kapnak, így fél évvel lerövidíthetik az egyetemi képzésüket. Hogy a szakképzést és a felé irányuló érdeklődést tekintve mi a helyzet Baranyában, ennek jártunk utána.

Bővebben…

Koronavírus-válság: kihívások és HR válaszok

Ez év június közepén három szakmai civil szervezet (HSZOSZ, OHE és MHTT), tizenhárom egyetem (BGE, DE, ELTE, SZE, ME, METU, NKE, PTE,  SE, SZTE, SZIE, PE, és UJS, Szlovákia),  hét területi gazdasági kamara (BOKIK, BKIK, CsMKIK, HBMKIK, JNSzKIK, PBKIK és SKIK), egy  önkormányzat (Miskolc), egy elhelyezkedést segítő vállalkozás (Frissdiplomás) és egy kutatási program (Leader’s Habits) összefogásával indult el a KoronaHR kutatás.

Bővebben…