Az immár 30 éves Prophyl Kft. 8 telephelyén európai szinten is kiemelkedő munkát végez a humán- és állategészségügy területén. Fő tevékenységei az SPF- (Specific Pathogen Free) és vakcinatojások termelése, amelyeket humán- és állatgyógyászati oltóanyaggyártók használnak. Emellett pedig folyamatosan bővülő K+F+I szolgáltatásokat nyújt, melynek keretében többek közt lehetőség van az állatgyógyászati készítmények fejlesztéséhez szükséges vizsgálatok elvégzésére.

A Dr. Marek József Állategészségügyi Laboratóriumban az alapdiagnosztikai és szerológiai vizsgálatok mellett a legmodernebb molekuláris biológiai módszerek is rendelkezésre állnak a kedvtelésből tartott és haszonállatfajok esetén egyaránt. 2021-ben egy tisztatéri gyártóegység is létesült, amely a GMP minősítést követően biztosítja a feltételeket a steril hatóanyaggyártásra.

Mindezek mellett a mohácsi Prophyl állatpatika állatgyógyászati készítmények széles palettájával (gyógyszerek, oltóanyagok és eszközök) áll a környékbeli állattartók rendelkezésére.

 

Gyakornoki program:

confirm

Duális képzőhely: