Utolsó félévét kezdi meg a kulturális örökség revitalizációját célzó projekt

A 2017. júliusában indult, vidéki kulturális örökség revitalizációját megcélzó REFREsh projekt megkezdi az utolsó pályázati félévet.

Az elmúlt két és fél év során a projekt keretén belül a régiót vizsgáló SWOT analízis, legjobb gyakorlatot bemutató dokumentum, újrahasznosítási koncepció, megvalósíthatósági tanulmány és regionális stratégia, valamint ezeket összefogó nemzetközi stratégia is készült.

Ezen anyag célja, hogy útmutatást adjon a kulturális örökségek revitalizációjához bármilyen területen.

A dokumentumok a magyar partnereknél, úgy, mint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK), valamint Komló Város Önkormányzata a projekben meghatározott helyszínre, a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményre, valamint egy választott helyszínre, a pécsi volt Angster Orgonagyár épületére vonatkozóan készültek el.

A három év alatt a résztvevő öt ország mindegyikében egy-egy beruházás is elkészül. Magyarországon ez Komlón, a könyvtár épületében valósult meg: az akadálymentesítés, lift beszerelése, festési munkák befejeződtek.

A projekt következő, egyben utolsó féléve során a beruházások miden országban befejeződnek, emellett a kreatív ipart megcélzó, nemzetközi fotókiállítás is megrendezésre kerül a felújított helyszíneken.

 

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.