Baranyai Virtuális Erőmű Program évindító rendezvénye

Az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a helyi zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget szem előtt tartva 2019-ben közös szándéknyilatkozat került aláírásra és megtörtént a Baranyai Virtuális Erőmű Program (BAVEP) alapkő letétele.

A BAVEP tagjai a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Egyházmegye, a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, valamint a Virtuális Erőmű Program (VEP) igazgatója és védnöke.

A BAVEP 2020. évindító rendezvényére január 22-én, szerdán délelőtt került sor a PTE Szántó Kovács János utcai épületében.

Az esemény fő célja az volt, hogy a Baranyai Virtuális Erőmű Program partnerei, a környezettudatos pécsi munkáltatók, szolgáltatók, egyéb szervezetek részvételével lehetőség nyíljon a 2019-es év eredményeinek megismerésére és a jövőbeni regionális együttműködési és továbblépési lehetőségek feltérképezésére.

A rendezvény aktív résztvevőjeként minden BAVEP Partner 5 percben bemutatta, hogy fenntarthatósági témában mit tett 2019-ben és mit tervez 2020-ban.

A Virtuális Erőmű Program pályázat egy a pályázói energiahatékonyságát díjazó program.

Célja a résztvevők vállalati, társadalmi felelősségvállalási kampányának segítése, azzal, hogy megtakarításaikat, zöld projektjeiket széles közönség számára láthatóvá teszi és nagy presztízsű gálán, a Köztársasági Elnök fővédnöksége alatt díjazza.

Mindemellett a megvalósított megújuló energiás és energiahatékonysági beruházások során felgyűlt tudást megosztja a programban résztvevő többi vállalattal.

A programban vállalatok, iskolák és önkormányzatok vehetnek részt, energiahatékony, vagy energiatudatos kategóriában – a cím elnyerése egy évre szól.

A kamara, mint Energiahatékony Mentor Vállalat vesz részt a programban, feladata a cégek számára a program minél szélesebb körű eljuttatása, megismertetése, ösztönzés a részvételre.

 

További információ elérhető:

Biró Sarolta sbiro[kukac]pbkik.hu