Outplacement- gondoskodó leépítés

Outplacement – avagy hogyan tudja támogatni továbbra is a munkáltató az elbocsájtott alkalmazottait

A vállalkozások és munkavállalók nagy részét a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet olyan kihívások elé állítja  jelenleg, amelyeket meg kell oldani akkor is, ha ezekhez nem állnak rendelkezésére kész megoldások és bevált eljárások.

A jelenlegi kényszeres leépítések következtében a vállalat és munkavállalói számára nagyon fontos a “gondoskodó leépítés” a cégmárka védelmében, hogy az elbocsátott dolgozókkal ne sérüljön a bizalom,  és egy esetleges újra alkalmazáskor a munkavállaló szívesen visszatérjen korábbi munkahelyére.

A kamara a Nőnap 365 című projekt keretében térítésmentes lehetőségként kínálja a Baranya megyében működő felelős vállalkozások számára, hogy a már elbocsátott vagy elbocsátásra ítélt munkavállalóiknak az alábbi ingyenes szolgáltatásokat biztosíthassák:

  • Álláskeresési tanácsadás
  • Online segítő beszélgetés

  A szolgáltatást az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai mentálhigiénés szakemberek, munkavállalási, HR tanácsadók és coachok biztosítják.

Álláskeresési tanácsadásunk fő fókusza az egyénre szabott gyors és hatékony segítségnyújtás az erőforrások mozgósításával, a meglévő kompetenciák megfogalmazásával és megerősítésével, aktuális munkaerőpiaci információkkal és/vagy egyéni rövidtávú tervezéssel. A szolgáltatás várt eredménye, hogy ügyfeleink az információk birtokában aktivizálódnak, képessé válnak az önálló álláskeresésre, majd várhatóan a sikeres elhelyezkedésre. Tanácsadást előzetes telefonos vagy e-mailes egyeztetést követően, maximum 1-3 alkalommal tudunk biztosítani, a tanácsadók által meghatározott időpontban. A beszélgetések online úton történnek, tetszőlegesen e-mailen, telefonon, ZOOM vagy egyéb alkalmazáson keresztül.

Online segítő beszélgetés fókuszában kifejezetten a koronavírus járvánnyal kapcsolatos nehézségek állnak. Azaz a beszélgetések nem váltják ki az egyéb segítő kapcsolatokat. A beszélgetés nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. Egy embernek maximum 1-3 alkalommal tudunk segítséget nyújtani, minden segítő az általa meghatározott időtartamban, alkalmakkor és módon. A konzultáció módja online úton történik, amely lehet telefon, skype vagy egyéb alkalmazás.

A szolgáltatásokra jelentkezni a szakemberek elérhetőségein lehetséges.

A szolgáltatások az EFOP 1.2.9-17-2017-00102 számú projekt az Európai Unió támogatásával és Magyar Állam társfinanszírozásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásában valósulnak meg.