Kezdődhet a licit

Közel egy tucatnyi telket bocsát liciteljárás útján értékesítésre – munkahelyteremtési szándékkal – Komló Város Önkormányzata a Nagyrét utcában.

A tervek szerint az újonnan megépülő Nagyrét utca aszfaltozási munkálatai a végéhez közelednek. Áprilisban átadhatják a Körtvélyest és a Sikondai utat összekötő 800 méteres szakaszt. Az önkormányzat nem titkolt szándéka az úttal, hogy egy új iparterületet hozzon létre a domboldalon.

Az utca patak felőli oldalán már három nagy cég elfoglalta a rendelkezésre álló területet. A domb dél-nyugati felén azonban 11 közművesített parcellát alakított ki Komló Város Önkormányzata. Az egyenként 4000 négyzetméteres telkekre licitálhatnak a vállalkozások. A többi településhez képest kedvező 750 forint/négyzetméter árnak azonban a foglalkoztatás létrejötte a kritériuma.

„Nagy ütemben fejlesztünk, azonban Komló városának a fő problémája a foglalkoztatás. Ezzel a beruházással és a kedvező feltételekkel kívánjuk vonzóvá tenni településünket a vállalkozások számára. Eddig 4-5 cég érdeklődött az újonnan kialakított telkek iránt” – árulta el Polics József a beruházás kapcsán.

 

forrás: www.komloiujsag.hu