Ahol csak lehet – KÖZART – Jelentkezzen Ön is kiállítási helyszínnek!

A Zsolnay Örökségkezelő Galéria divíziója olyan pécsi helyszínek jelentkezését várja, amelyek szívesen befogadnak kortárs képzőművészeti alkotásokat, és megfelelő kiállító felületet tudnak biztosítani ezek számára.

A Covid19 vírushelyzet szigorú intézkedései nehéz helyzetbe hozták a kulturális intézményeket. A Pécsi Galériákban zajló eseményeket, magukat a galériákat egyik napról a másikra veszélyes találkozási pontokká nyilvánították, a kiállítások, a tárlatvezetések, a programok, a gyerekfoglalkozások, a megnyitók egy időre eltűntek az életünkből.
Nem csak a kultúra közvetítése, de a művészek bemutatkozási lehetősége is egyik napról a másikra megszűnt, a Pécsi Galériák kiállító helyei (Pécsi Galéria, m21 Galéria, Martyn Ferenc Galéria, Játéktér – ez utóbbiak a Művészetek és Irodalom Házában –, Kemence Galéria) kisebb-nagyobb megszakításokkal, de 2020 márciusától kiürültek, elcsendesedtek.
A Pécsi Galériák AHOL CSAK LEHET – KÖZART projekt azért jött létre, hogy a kiállítást szervezők és látogatók ne felejtsék el egymást, hogy továbbra is bemutathassanak fontos képzőművészeti kezdeményezéseket, alkotásokat. 3 olyan helyet választottak bemutató helyszínként, amelyek a koronavírus okozta szigorú óvintézkedéseket betartva látogathatók:
A kiállított műtárgyak ingyenesen látogathatók az üzletek nyitvatartási idejében.
A Zsolnay Örökségkezelő Galéria divíziója egyúttal várja olyan további helyszínek jelentkezését, amelyek szívesen befogadnak kortárs képzőművészeti alkotásokat, és megfelelő felületet tudnak biztosítani ezek számára. Jelentkezni a címen lehet április 30-ig.

 

#KOZART
#PECSIGALERIAK
#AHOLCSAKLEHET
#WHEREVERPOSSIBLE