2 millió Ft vissza nem térítendő támogatással segítik a vállalkozóvá válást

Október 20-ig jelentkezhetnek azon álláskeresők, akik saját vállalkozást szeretnének indítani az állami foglalkoztatási szerv által meghirdetett központi munkaerőpiaci program segítségével.

A vállalkozóvá válást támogató munkaerőpiaci programban azok az álláskeresők vehetnek részt, akik a támogatási kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak, a vállalkozási kompetenciák elsajátítására irányuló képzést sikeresen elvégzik és üzleti terv készítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működésének részleteit.

A fenti feltételeknek megfelelő résztvevők ezt követően nyújthatnak be kérelmet a 2 millió forintos tőkejuttatási támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán Németh Barbarától (72/896-009, ) és dr. Pap Szilviától (72/896-024, ).

További információ a programról

Forrás: kormanyhivatal.hu