Hírlevél – 2017. 05. 19.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-majus-18-4650) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. május 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Innováció és vállalkozói érdekvédelem a kereskedelemben
A kamara kereskedelemfejlesztési bizottságának ez évi második ülésén a kamara tevékenységében zajló pozitív változásokról, és vállalkozói érdekvédelmi tevékenységéről szóló beszámolókat vitatott meg a testület.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Változások az egészségügyi szakképzésben
Várhatóan 2017. szeptember 1-től változások lesznek a Baranya megyei egészségügyi szakképzésben. Közös fenntartói megállapodás van előkészítés alatt arról, hogy Baranya megyében minden szintű egészségügyi képzést (így a szakképzést is) a jövőben a Pécsi Tudományegyetem végez.

Bigmarketingday – válaszok az online kihívásokra
Hogyan használjuk az internetes csatornákat üzeneteink, hirdetéseink közvetítésére? Miként segíti a cégek eladását a közösségi média, az online hirdetés? – ezekre a kérdésekre is keresték a választ május 16-án a kamarában tartott I. Dél-dunántúli Online Marketing Konferencia, a Bigmarketingday résztvevői.

Üzleti Prezentáció a Radnótiban
A kamara munkatársa is részt vett a Pécsi SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziuma 2017. május 16-án megrendezett Üzleti Prezentáció zsűrizésében, ahol 14 csapat prezentációját kellett értékelni egy kilenc pontos részletes értékelési szempontrendszer alapján.

Támogatott standok a Szentlőrinci Gazdanapokon
A kamara a Baranya Megyei Vállalkozói Központtal együttműködve 10 db támogatott standot biztosít önkéntes tagjai részére a Szentlőrinci Gazdanapok kamarai pavilonjában, kiemelt kiállítói ajánlat keretében augusztus 11-13. között.

Kamarai elismerés a győztes diákoknak
Ünnepélyes Küldöttgyűlés keretében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége is elismerésben részesítette az idei tanév országos szakmai versenyein dobogós helyezést elért tanulóit, iskolai felkészítő tanárokat és a gyakorlati képzőhelyek oktatóit.

Reklámadó visszajár: mennyi és hogyan?

Kisvállalati adóra áttérés kapcsán keletkező számviteli kötelezettsége

A kötetlen munkarend
RENDEZVÉNYEK

Magyar Klub – Gépipari Fórum Eszéken
2017. május 18.
Magyarország Eszéki Főkonzulátusa május 18-án a Magyar Klub keretében tájékoztató fórumot tart a régió gépipari szektorát érintő nehézségekről és azok áthidalásáról – különös hangsúllyal a határon átnyúló együttműködési lehetőségekről.
Munkáltató fórum – Szentlőrinc
2017. május 23.
A Baranya Megyei Kormányhivatal Szentlőrinci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya Munkáltatói fórumot szervez május 23-án 10 órától.
Külpiaci lehetőségek: Szlovénia, Ausztria és Horvátország
2017. május 30.
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Külpiaci Roadshowja május 30-án kedden érkezik Pécsre. Ezúttal Szlovánia, Ausztria és Horvátország üzleti lehetőségeiről lesz szó a lendvai, kismartoni és eszéki irodavezetők részvételével.

Pályaorientációs szakmai nap a kamarában – “Tájoló nap”
2017. június 1.
Pedagógusok részére pályaválasztást segítő szakmai napot “Tájoló napot” szervez kamaránk június elsején.
Munkavédelmi nyílt nap
2017. június 14.
Kamaránk a kormányhivatal munkavédelmi szakembereivel közösen rendezi meg az idei második nyílt napot, melyen munkaügyi kérdések is terítékre kerülnek.
További rendezvények

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
PÁLYÁZATOK

Pályázat magyarországi szakértők kiválasztására
Gazdaságfejlesztési és mezőgazdasági szakmai területeken tapasztalattal és tudományos címmel rendelkező szakemberek jelentkezését várja a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára (GINOP-6.1.6-17 )
A nyertes cégek 3 és 50 millió forintos uniós támogatást kaphatnak.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit