Hírlevél – 2017. 08. 17.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-augusztus-17-4671) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. augusztus 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Találjon üzleti partnert Ön is!
Megkezdődött az Open4Business konferencia és üzletember találkozó honlapján a kétoldalú tárgyalások foglalása. Az eddig 12 országból regisztrált 93 vállalkozás kezdi meg azt a folyamatot, ami során kialakul – a szoftver segítségével – annak az 500 üzleti tárgyalásnak a menetrendje, melyet október 5-6-án Pécsett fognak egymás között lebonyolítani a vállalkozások.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Kövessük a pályát!
Elkészült az Általános iskolások pályaválasztása 2017 című felmérés kiértékelése. A tanulmány a pályaválasztás előtt álló, hetedik osztályos tanulók körében vizsgálja meg a továbbtanulás és a szakmaválasztás iránti érdeklődést és szüleik pályairányítási szándékát.

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!
Szeptemberben ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 1.

A Komlosaurus nyomában
A vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációja által Komló városában egy új, akadálymentesített regionális kulturális központ kerül létrehozásra kiállítótermekkel, vizuális előadásokkal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

Közeleg a határidő! – Megszűnő tanulószerződések
A kamara munkatársai elkezdték értesíteni azokat a saját bevallásuk szerint főtevékenységű gyakorlati képzőket, akiknél a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnnek. Az érintett cégek elektronikus és személyes tájékoztatást is kapnak a szükséges teendőkről és lehetőségekről.

Növekszik a kereslet a határon átnyúló online vásárlás iránt
Az eredménytábla szerint az elektronikus kereskedelembe vetett fogyasztói bizalom ugrásszerűen megnőtt. Tíz év alatt csaknem megkettőződött az interneten vásárló európaiak aránya (a 2007. évi 29,7%-ról 2017-ben 55%-ra).

Hiányos a tb-kiskönyv, hogyan lehet igazolni az előző munkaviszonyokat?

Kik dolgozhatnak idén augusztus 20-án?

Cégkapu-regisztráció: ezért kötelező alapítványnak, egyesületnek is

Időmenedzsment online eszközökkel

Felhő szolgáltatások
RENDEZVÉNYEK

B TERV – KÉPEZD MAGAD – pályaorientációs rendezvény
2017. 08. 23.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára.

Koreai üzleti delegáció Budapesten
2017. 11. 28.
A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének felhívását tesszük közzé, melyben lehetőséget biztosítanak 9 koreai céggel való találkozásra. A delegáció tagjai sokféle iparágat képviselnek, az alábbi áttekintőtáblázat mellett bővebb információ letöltésére is lehetőség van.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Szemléletformálás a környezettudatosságért
A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívást tett közzé a hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére 200 millió forint összegben.
Év Felelős Foglalkoztatója 2017
Ösztönző, emberközpontú munkahely? Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az “Év Felelős Foglalkoztatója” díjat! Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket! További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján! Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit