Hírlevél – 2017. 09. 07.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-szeptember-7-4679) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

2017. szeptember 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Elfogadták a kamara adókedvezmény javaslatát
A kamara javaslatát is megszavazta a pécsi közgyűlés, azaz a termelési tevékenységet végző cég nem három, hanem egy tanuló (duális képzés) után is kap adokedvezményt.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

A Digitális Kereskedelem-fejlesztési Stratégia tervezete – Mondja el Ön is véleményét!
A Digitális Kereskedelem-fejlesztési Stratégia (DKFS) fő célja a hazai elektronikus kereskedelem erősítése. A Nemzetgazdasági Minisztérium szeretné az érintett válalkozások véleményét is megismerni a startégia véglegesítése előtt. Kérjük Ön is szánjon rá időt és töltse ki a mellékelt kérdőívet.

Mitől lesz más az Ön cége?
Az olyan céges és promóciós ékszerektől és más kiegészítőktől, melyek kifejezetten az Ön cégének készülnek! Egy olyan cég számára, amelynek fontos, hogy ügyfeleit és üzleti partnereit ne a szokásos tárgyakkal ajándékozza meg! Na, de mitől lesz egyedi egy ajándéktárgy?

Egyedülálló képzés napelemrendszerek szerelői számára
Napjaink egyik kiemelt munkaerőpiaci igénye olyan szakemberek biztosítása, akik a napelemek telepítési és karbantartási feladatait megfelelő minőségben tudják ellátni. Önkéntes kamarai tagunk képzési programja ezen szakemberek számának növelését kívánja elősegíteni.

Duális szakmai képzés indul a fiatalok munkanélküliségének csökkentéséért
Az I-Dare magyar-horvát Interreg projekt kiemelt célja a duális képzés fejlesztése és a felsőfokú rendszerek bevezetése a gépészmérnöki és elektrotechnikai szakmák területén.

Tenisz az esőben
A délutáni zápor sem gátolta a verseny résztvevőit – idén sem maradt el a küzdelem a pályán. Immár 19. alkalommal került megrendezésre a KAMARA KUPA társasági teniszverseny.

Elkészült a bemutatófilm a jubileumi Szakma Sztár Fesztiválról
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo területén április 24-26 között. Ennek keretében a nappali tagozaton végzős tanulók számára negyven szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Kiküldhető-e e-mailben a számla, ha spórolna a postaköltségen?

Diákmunka és annak személyijövedelemadó-kötelezettsége

IT biztonság – Adataink és számítógépeink védelme

RENDEZVÉNYEK


Vállalkozói workshop
2017. szeptember 12.
A Baranya Megyei Önkormányzat workshopot szervez a baranya megyei éghajlatváltozási platformhoz kapcsolódóan.


Üzleti környezet Szlovákiában
2017. szeptember 21.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezésében kerül sor az „Üzleti környezet Szlovákiában” elnevezésű gazdasági fórumra szeptember 21-én, Budapesten.
A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Startupok figyelem! Launchpad Accelerator
Elindult a Google startupokat támogató pályázata, ahol kiválasztott cégek az 50 000 dolláros (körülbelül 12,8 millió forintos) pénzbeli támogatás mellett részvételt nyernek a vállalat kéthetes San Franciscó-i képzőtáborába. A programra magyar startupok jelentkezését is várják.
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit· Leiratkozas