Hírlevél – 2018. 05. 10.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-majus-10-4810) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. május 10.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


GDPR – Mit kell tennem vállalkozóként?
Szinte minden vállalkozást érint a 2018. május 25-én hatályba lépő Egységes Európai Adatvédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation). Aki eddig még nem tett semmit azért, hogy megfeleljen, annak nagyon kevés ideje maradt már. Iránymutatásként összeszedtük a legfontosabb lépéseket!


Fenntarthatósági verseny pécsi sikerekkel
Több mint fél éves, több fordulós kiválasztási folyamatot követően jelentették be hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit, az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, akik között több pécsi vállakozás is szerepelt, sőt a verseny fődíját is egyikük kapta.

A pályaorientációra az IT-s szakmákban is egyre inkább szükség van
A kamara IT Bizottságának a Polisys Kft-nél tartott legutóbbi ülésén a pályaorientáció volt a kiemelt téma. Mivel lehet megfogni az általános és középiskolásokat, mivel lehet felkelteni a figyelmüket az IT szakmák iránt? kérdésre keresték a szakemberek a választ.

A Vannet lett a Magnus internetszolgáltatója
Szerződést kötött a Pécs egyik vezető üzleti internetszolgáltatójává váló Vannet és a város legújabb nagyberuházása, a pogányi repülőgépgyárat építő Magnus Aircraft. Az ultrakönnyű kisrepülőket gyártó vállalat az egyre népszerűbb mikrohullámú technológiával kapcsolódik a világhálóra.

Az üzleti életben nincs nyári szünet
A vállalkozóknak is jár a pihenés, de az üzlet sosem állhat meg. A nyár folyamán is érdemes az Enterprise Europe Network által szervezett üzleti találkozókat figyelemel kísérni.


Fogadj örökbe egy padot
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Szigetvári Városi Elnökségének korábban megfogalmazódott ötlete vált valóra május 8-án, a „Fogadj örökbe egy padot” program, mely keretében a Kamara és önkéntes tagjainak egy csoportja 8 db kültéri padot ajánlott fel a város szépítésére.

Nőközpont – fokozódó érdeklődés
A Láthatár Közhasznú Egyesület, az IFKA Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásban valósul meg a szigetvári Nőközpont projekt melynek célja, hogy erősödjön a társadalmi elfogadottsága azoknak a csoportoknak, akiket jelenleg munkaerő-tartalékként kezelnek, többök között a kisgyermeket nevelő nőket, idősödő munkavállalókat, megváltozott munkaképességűeket és a pályakezdőket, fiatal munkavállalókat.

Minden napra egy Európa
Idén, május 1-jén már 14 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. Mondja el Ön is véleményét az Európai Unióról, Európáról!

Innovatív üzleti tervek, ingyenes mentorálás
Az I-DARE projekt képzései folyamatosan tartanak, május végéig még jelentkezhet, aki szeretné megismerni az innovatív üzleti terv készítést.

Horvát cégek magyar partnert keresnek

Csekkbefizetés bankkártyával – hogyan könyveljük?

Fél nap szabadság?

RENDEZVÉNYEK


Pályázati tájékoztató fórum Botykapeterden
2018. május 16.
Magyarországi és horvátországi határ menti székhelyű cégek együttműködéséről szóló pályázati lehetőségekről tart tájékoztatót a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség Botykapeterden.

Pályázati tájékoztató fórum Mohácson
2018. május 17.
Magyarországi és horvátországi határ menti székhelyű cégek együttműködéséről szóló pályázati lehetőségekről tart tájékoztatót a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség Mohácson.

Holnap – Utazás a megoldások világába – Filmvetítés
2018. május 22.
Van olyan film, ami korszakot alkot, a Holnap c. film pont ilyen. Egy fiatal filmes csapat keresi azt, ami a jövőben fontos akár egy vállalkozás számára is. A pécsi filmvetítésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony Klubjának szervezésében kerül sor
2018. május 22-én 16.00- kor az Apolló moziban, a vetítés után beszélgetésre hívjuk a résztvevőket a Trafikba.


Interfest nemzetközi borfesztivál
2018. június 14-16.
A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara továbbította a 15. INTERFESZT NEMZETKÖZI BORFESZTIVÁL rendezvényére szóló meghívást, amelyet június 14-e és 16-a között rendeznek meg Újvidéken. A a bor és a borkultúra népszerűsítését szolgáló fesztivál rövid idő alatt az egyik legjobban látogatott eseménnyé vált Újvidéken és a város idegenforgalmi szervezete besorolta a különleges jelentőségű rendezvények közé.

ENERGA 2018 – nemzetközi üzletember találkozó
2018. június 19.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az ENERGA 2018 kiállítás és vásár részeként. A Kiállítás az utóbbi évek színvonalas programjaival a régió egyik legjelentősebb energetikai témájú eseményévé vált.

Üzleti delegáció Montenegróba 2018. június
2018. június 19-21.
Az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata kiutazó delegációt szervez olyan Montenegró iránt érdeklődő exportorientált vállalkozások számára, amelyek a környezetvédelem, az energetika, az idegenforgalom, a mezőgazdaság, élelmiszeripar, a vízipar, a vegyipar, a gépipar vagy az infrastruktúra-fejlesztés területén tevékenykednek.
A kamara saját szervezésû és ajánlott rendezvényein hasznos információkat, üzleti partnereket találhat.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Az év ökoturisztikai élménye 2018
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet “Az év ökoturisztikai élménye 2018” cím elnyerésére.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas