Hírlevél – 2018. 07. 19.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében
ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2018-julius-19-4840) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. július 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Jó hír vállalkozása számára
A munkavállalók folyamatos képzése, fejlesztése napjainkban egyre fontosabbá válik, a képzési költségek azonban sok esetben magasak. Van megoldás? – Van, akár 100% támogatási lehetőség.


Pályaorientációs lázban ég az IT szektor
Az utánpótlásnevelés és a pályaorinetáció egye nagyobb figyelmet kap az IT szektorban is, mivel a szakemberhiány és a főváros munkaerőelszívó ereje erőteljesen érezhető a megyében. Éppen ezért fontos, hogy már a fiatal korosztály számára megmutassuk, hogy helyben is lehet IT-s karriert építeni. A kamara IT Bizottsága is ezirányba indult el.

Megjelent a gyakorlati képzést segítő kézikönyv
A korábbi évekhez hasonlóan, idén is elkészült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara “Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadványa.

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása
A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.


FEMME – 100% nő, anya, vállalkozó
Lezajlott a “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) második projektmegbeszélése a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara projektpartner részvételével. A női vállalkozók helyzetétről készült átfogó tanulmány és a 8 partnerország tapasztalatai és legjobb gyakorlatai, szakmai és kutatási eredmények ismertetése mellett bemutatásra került több, az “anyavállalkozók” helyzetét javító elképzelés.

Első Nap házak Amerikában – magyar tervezés
70 éve épült az első kizárólag napenergiával fűtött ház. Noha korábban terveztek már napházakat, a hőtárolás megoldatlansága miatt arra 1948 előtt nem volt példa, hogy egy épületet egész évben kizárólag a Nap energiájával fűtsenek. A megépítése idején az egész világon egyedülálló napházat Massachusetts államban, Doverben húzták fel.

Ismét ülésezett a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter
A klaszter a 2018. július 18-i ülésén vendégként fogadta Szentgyörgyi Dávidot, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját.

Új adónem, amire érdemes figyelni!

Megjelentek a szakképzési kerettantervek

RENDEZVÉNYEK


Szentlőrinci Gazdanapok
2018. augusztus 10. – augusztus 12.
Jubileumához érkezett a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár, idén huszonötödik alkalommal rendezik meg augusztus 10. és 12. között. Mára az ország harmadik legnagyobb agrárvásárává nőtte ki magát, s programjainak sorában egyaránt megtalálhatók a könnyed kikapcsolódást garantálók ugyanúgy, mint a termelőknek szólók.

20. Kamara Kupa teniszverseny
2018. szeptember 1.
A kamara idén immár 20. alkalommal szervezi meg a társasági, amatőr teniszversenyét.

Nemzetközi üzletember találkozó a FARMER-EXPO kiállításon
2018. augusztus 17.
Enterprise Europe Network partnereink, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház nemzetközi üzletember találkozót szerveznek a Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás alkalmából Debrecenben, 2018. augusztus 17-én, az Agrártudományi Centrum Mag házában.

2018-ban Budapest lesz a Turisztikai Világnap házigazdája
2018. szeptember 27.
Hivatalos döntés született az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) tanácsülésén arról, hogy 2018-ban a World Tourism Day, a turisztikai Világnap házigazdája Magyarország, pontosabban Budapest lesz 2018. szeptember 27-én.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK


GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára


GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas