Hírlevél – 2018. 08. 23.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: https://www.pbkik.hu/hu/cimkek/heti-hirlevelek-2018) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. augusztus 23.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Összefogás a baranyai pályaorientációért
“Pályaorientációs kerekasztal” címmel a közös munkát megalapozó beszélgetésre került sor a kamarában, melyen a szakképzés, a köznevelés, a felsőoktatás és a pályaorientáció terén tevékenykedő intézmények képviselői vettek részt.


A JobDeveloper projekt befejezése
Az EU által támogatott, nemzetközi „ JobDeveloper“ projekt 2015 és 2018 között kidolgozott egy certifikált programot, melynek célja, hogy mentorok segítségével támogassák a fiatal munkanélkülieket, hogy visszatérjenek, vagy belépjenek a munkaerőpiacra, mindezt úgy, hogy figyelemve veszik az egyéni kompetenciáikat, a helyi munkaerőpiaci és piaci viszonyokat, és segítik a résztvevőket az önfoglalkoztatóvá válásban.

Döntés született: Seed Money Facility
Az I-DARE projekt képzései júniussal befejeződtek, augusztusban van még lehetőség egyéni és csoportos konzultációkra az üzleti tervekről, ahol a tervezett, konkrét vállalkozásra specifikusan, adnak javaslatokat, ötleteket a mentorok.


Lazárult a második periódus a REFREsh projektben
A kulturális örökség revitalizációját megcélzó pályázat második periódusa 2018. január 1-től 2018 június 30-ig tartott. Ezen időszak alatt a munkacsomag vezetője a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) volt.

Tájékoztató a megváltozott munkaképességű vállalkozók után érvényesíthető szociális hozzájárulási adókedvezmény változásáról

Tájékoztató a Katv. szerinti adózásra áttérő ügyvédi irodák osztalék utáni adót kiváltó adófizetési kötelezettségéről

Heti jogász 2018. 31 – 33. hét

Heti jogász 2018. 28 – 30. hét

RENDEZVÉNYEK


“B terv” képezd magad!
2018. augusztus 27.
Ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvény lesz az érettségivel rendelkező fiatalok számára 2018. augusztus 27-én hétfőn.


20. Komlóért Expo – Energy Efficiency projekt bemutatása az EU Cooperation Day keretében
2018. augusztus 30 – szeptember 2.
20. alkalommal kerül megrendezésre a Komlóért Expo 2018. augusztus 30. – szeptember 2. között a Komlói Városi Sportközpontban. Az idén jubileumát ünneplő rendezvény nagy népszerűségnek örvend a térségben és Baranya megyében.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

“ZÖLD SZÁLLODA 2019 – 2020” PÁLYÁZAT
2018. október 25-ig lehet jelentkezni a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének „Zöld Szálloda” pályázatára.

Akár 600 millió forint támogatási lehetőség képző központok kialakítására
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. augusztus 28-án információs napot tart Székesfehérváron, amelynek célja Vállalati Képző Központok kialakítása kapcsán pályázati lehetőség ismertetése. A rendezvényre baranyai vállalatok képviselőit is várják.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas