Hírlevél – 2018. 10. 12.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: https://www.pbkik.hu/hu/cimkek/heti-hirlevelek-2018) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. október 12.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság legújabb száma!
A vállalkozások és a kutatóközpont egymásra találását segíti a Szentágothai János Kutatóközpont Innovációs és Ipari Tanácsadó Testülete; Tervszerű működés, a piac ismerete, elkötelezett munkatársak – Liszácz Mihály; Az online boltot erősíti az offline – sikeres üzleti modell a Laptopszalonnál – Folkmann Ferenc. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság októberi száma. Lapozzon bele!

 

Idén harmadik alkalommal 2018. október 3-5. között megrendezésre került a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia. Az eseményt plenáris ülések, fórumok, egyéni konzultációk, céglátogatások és networking lehetőségek is gazdagították.
Indul az MKIK GVI 2018. októberi online konjunktúra felvétele. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
Tanulóképzéssel kapcsolatos adminisztratív követelmények mellett szó esett a cafeteria változásokról, valamint a tanulók béren kívüli juttatásainak adómentességéről.

A pécsi kamara adott otthont október 9-én annak a régiós kerekasztal megbeszélésnek, melynek célja az volt, hogy a résztvevők kialakítsák az együttműködést, összehangolják a tényleges tevékenységeket a pályaorientáció területén.
Negyedszer indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók.

RENDEZVÉNYEK


FairShares multiplikátor rendezvény
2018. október 16.
A rendezvény célja a FairSharesLab elnevezésű projekt megismertetése a rendezvényen résztvevő pécsi, baranyai vállalkozókkal, az újszerű társadalmi vállalkozások iránt érdeklődőkkel, a PTE képviselőivel.

Lassan érvénybe lép az új energetikai szabályozás – workshop a kamarában
2018. október 18.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara két napos képzést szervez a nulla energiaigényű épületekről Új képzési koncepció az energiahatékonyság érdekében címmel.
2018. november 6.
A perui EEN partner, Promperu 2018. november 6-án B2B-t rendez, mely során a helyi termelők, gyártók és exportőrök bemutatják ajánlataikat a nemzetközi vásárlók, importőrök és forgalmazók számára.


4. Nemzetközi Kooperációs Nap – Nyugat-Balkán
2018. november 15-16.
Immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a szerbiai Zlatiborban, a nyugat- balkáni régióra fókuszáló nemzetközi kooperációs fórum, melynek kísérőprogramja az Enterprise Europe Network által szervezett nemzetközi üzletember találkozó.

Fiatal kutatók és innovatív cégek fóruma: „HUB Collaborations” innovációs napok Pécsett
2018. november 19-20.
A PTE, a kamarák és társegyetemeik közös konferenciát szerveznek. A programhoz a „Young Spirit” kezdeményezésben résztvevő iparkamarai partnerek és velük együttműködő egyetemek is csatlakoznak, lehetőséget teremtve az országhatárokon átívelő kutatási-, oktatási, valamint üzleti kapcsolatok megalapozásához.
PÁLYÁZATOK

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas