Hírlevél – 2018. 10. 19.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: https://www.pbkik.hu/hu/cimkek/heti-hirlevelek-2018) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. október 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Elkészült a Humán klub éves programja
Előreláthatóan két klubülés is nyitott lesz az érdeklődők számára, melynek témái: Gamification a HR-ben és a vállalati képzésben (februárban) és a Hálózatok és vállalati kultúra – Barabási nyomán (márciusban).

 


20 nő, 30 gyerek, 5 őket támogató projekt
A női vállalkozókat, „anyavállalkozókat” és munkavállalókat támogató projekteket bemutató rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a most itthon és nemzetközi színtéren zajló, és nekik szóló pályázatokhoz minél több hölgy tudjon csatlakozni.

Még több segítség a munkavállalók képzését tervező vállalkozóknak
Pályázati lehetőségek, hírek, hasznos szakmai anyagok, gyakran ismételt kérdések, rendezvénynaptár, országos tanácsadói hálózat elérhetőségei – mindez a munkahelyi képzések támogatását igénylő vállalkozásokat szolgáló weboldalon.

Regionális Tanácsadói Nap a kamarában
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendszeresen szervez tanácsadói napot, melynek célja, hogy a tanulószerződéses tanácsadók egységes jogértelmezéssel segítsék a hozzájuk forduló képzőhelyeket.


Miért van szükség az nZEB követelmény szintre?
A technológiai fejlődés és környezet tudatosság, klímavédelem, az energiafelhasználás csökkentése külön – külön is egy- egy szakmai és tudományos terület, de az nZEB (zéró energia) követelményszint az egyik olyan módszertani megközelítés, ami ezeket a tényezőket egy rendszerben is már megfelelő módon kezeli.

A hétvégén a festők vizsgaremekei is górcső alá kerültek
A remekeket Budai Ferenc az Ipartestületek Somogy Megyei Szövetségének elnöke vezetésével értékelte a vizsgabizottság.

Fagyszabadság és nyári szieszta

Cég nevére kért számla kifizetése saját bankkártyával

Katás képzőhelyek figyelmébe

Heti jogász 2018. 41. hét

RENDEZVÉNYEK


Duális képzési ismeretek képzés
2018. november 6.
A mai folyamatosan változó oktatási és képzési rendszerben, rendszerekben nehéz eligazodni. Mi a különbség a felnőttoktatás és felnőttképzés vagy a felsőoktatási szakképzés és az emelt szintű szakképzés között. Mit takar az OKJ, az SZVK, vagy a KKK mozaikszó? Ha szeretne elmélyülni, vagy egyszerűen csak a közép- és felsőoktatási duális képzési rendszerben eligazodni, 16 órás képzésünk minderre lehetőséget biztosít.

Vonzó munkahely leszünk!
2018. november 8-9.
2018. továbbra is a munkaerőhiányról szól Magyarországon. A vállalkozások a megfelelő humán erőforrás biztosítása miatt rá vannak kényszerítve, hogy egyre kifinomultabb eszközökkel és egyre komolyabb ajánlattal rukkoljanak elő jövendőbeli és jelenlegi alkalmazottaik számára. Ebben nyújt segítséget a tréning!


Tanulástechnika képzés
2018. november 29-30.
Vannak időszakok az ember életében, amikor egyszerűen nem megy a tanulás, nem sikerül egy információ befogadása, egy anyag, tanulmány feldolgozása, ismereteinek elsajátítása. A tanulástechnika egyszerű és hatékony módszereivel elkerülhetők ezek az időről időre visszatérő nehézségek.

Fiatal kutatók és innovatív cégek fóruma: „HUB Collaborations” innovációs napok Pécsett
2018. november 19-20.
A PTE, a kamarák és társegyetemeik közös konferenciát szerveznek. A programhoz a „Young Spirit” kezdeményezésben résztvevő iparkamarai partnerek és velük együttműködő egyetemek is csatlakoznak, lehetőséget teremtve az országhatárokon átívelő kutatási-, oktatási, valamint üzleti kapcsolatok megalapozásához.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Vállalkozz Itthon Junior – Fiatalok vállalkozóvá válása a Dél-Dunántúl régióban
Utolsó lehetőség, hogy a fiatalok csatlakozzanak a programhoz. A legsikeresebbek, a vállalkozásuk elindításához EU-s forrásból maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A pályázat megvalósításához 10% önerő szükséges.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas