Az Angster tanműhelyébe is érkezett új autó

Négy technikum autószerelő-képzéséhez járult hozzá a BMW plug-in hibrid autókkal.

A szakirányú képzést segítendő, a középiskolai és a felsőoktatási szinten is bevált gyakorlat, hogy az autógyártók autókat ajánlanak fel oktatási intézményeknek.

A BMW felajánlott négy, autószerelő (gépjárműmechatronikai technikus) szakmát kínáló technikum számára oktatási célra használható, új plug-in hibrid BMW és MINI autókat. A felajánlott gépjárművekből egy Baranya megyébe érkezett, a márka felajánlásából, a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Angster József Szakképző és Szakiskolában Pécsett fogják használni a tanműhelyben.

A szakképző intézmények és a bajor prémiumgyártó céljai összefonódnak: a tanulókat új technológiákkal és új modellekkel szeretnék megismertetni, ezzel is segítve, hogy elkötelezettebbé váljanak szakmájuk iránt. Autószerelő szakemberekre jelentős igény volna a munkaerőpiacon, ezért a helyzet kezelésére több kezdeményezést indított már a BMW Group Magyarország és 2021-ben új programmal jelentkeztek.

A szakképzők számára kevésbé elérhető plug-in hibrid szegmensbe tartozó modelleket vontak be a programba és pályázat útján volt lehetőségük a győztes intézményeknek a BMW Group Magyarország a márkakereskedésein keresztül gyártásból visszamaradt modelleket és az oktatáshoz szükséges eszközöket ajánlottak fel, valamint a tanárok részére egy rövid képzési programot.

A programban résztvevő iskolák és plug-in hibrid modellek:

  • BGSZC Bánki Donát Technikum: BMW 530e,
  • BGSZC Fáy András Technikum: BMW 330e Touring,
  • Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola: MINI Cooper SE Countryman ALL4.
  • Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium: BMW 330e xDrive