Projekt előrehaladás – Indusac

Az „Indusac” rövid elnevezésű projekt – mely az ipar és akadémia tudáscseréjére koncentrál – résztvevői projektegyeztetést tartottak.

Az online tartott megbeszélésekre – előre meghatározott módon – 4 hetente kerül sor.

A jelenlegi feladat a 9 résztvevő partner számára a helyi cégek, akadémiai szereplők felkeresése és interjúztatása. Az interjú célja, hogy felmérjék mind az ipari, mind akadémiai oldalról, hogy milyen múltbeli ipar-egyetemi együttműködések valósultak meg. Képet kapjanak arról, hogy ezen együttműködések során milyen buktatók, hibák és milyen jól működő mechanizmusok voltak, melyek a most induló projektben is felhasználhatók.

Az interjú során az interjú alanyok megismerhetik a projekt célját, megoszthatják korábbi jógyakorlataikat, együttműködéseiket, amelyben, mint akadémiai vagy ipari szereplők vettek részt. A kérdések kitérnek az interjúpartner hátterére, a háttérben végzett együttműködésekre. Részletesen foglalkoznak az együttműködés sikertényezőivel és akadályaival, valamint az eredményekkel.

Az interjúhoz a német partner (Karlsruher Institut Fuer Technologie (KIT)) egy útmutató sablont alakít ki, hogy minden országban elkészített interjúk egységes formát öltsenek.

Az interjúk összegzése alapján kerül kialakításra egy módszer, mely a projekt online platformjának alapját képezi majd.