Széchenyi Beruházási Hitel MAX “GEKKO”

A hazai energiaintenzív feldolgozóipari mikro-, kis- és középvállalkozások számára meghirdetésre került a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) által közzétett „Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022” elnevezésű felhívás.

A Felhívás a jogosult vállalkozások meghatározott mértékű energiaköltségeinek támogatása mellett, az energiahatékonysági beruházásaikhoz igényelt Széchenyi Beruházási Hitel MAX-hoz önerőt kiegészítő, maximum 15%-os vissza nem térítendő támogatást is biztosít.

Ez utóbbi támogatás igénybevételéhez kapcsolódó Széchenyi Beruházási Hitel MAX alkonstrukciójaként 2022. november 14-ével elindult a GEKKO alkonstrukció befogadása, mely a „Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022” elnevezésű mindenkori hatályos felhívás keretében önerőt kiegészítő vissza nem térítendő közvetlen támogatáshoz igényelhető. A kérelmek befogadási határideje 2022.11.30.

Hitelkérelmet az a vállalkozás tud benyújtani a GEKKO termék altípus keretében, amely a Felhívásra sikeresen regisztrált az alábbi felületen és a jogosultságának megállapítása megtörtént.