Turisztikai akcióterv jön!

Fontos bevétel Magyarországnak a turisztika, ezért döntöttek turisztikai akcióterv mellett, vidéken és Budapesten a szállodák és vendéglátóhelyek nyitvatartása érdekében. Az első 10 hónap alatt 33 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, a vendégéjszakák 26 százaléka Budapesthez, 74% vidékhez köthető. A vendéglátás árbevétele 45 százalékkal emelkedett.

Az viszont látszik hogy a fűtési szezon közeledtével a turisztikai iparág nehéz helyzetbe került, ezért sokan fordultak a kormányhoz segítségért.

  • A Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) füleket eltörlik, belső korlátok nélkül lehet felhasználni szálláshelyre, vendéglátásra, egyéb célokra.
  • A turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését felfüggesztik október 1. és március 31. között, ennek többségét még nem fizették be, ez a legnagyobb segítség, a nettó árbevétel 4 százaléka marad a szektornál.
  • A turisztikai szereplők kérésére a munkaidőkeret szabályozást vezetik be: a turizmus számára is elérhető lesz a 24 havi munkaidőkeret alkalmazása.

Forrás