Forgalmi változások Pécsett gázvezeték rekonstrukció miatt

Gázvezeték rekonstrukciót végez az E.ON Pécsett, a Nagy Lajos király útján 2023. július 13-tól augusztus 17-ig, két ütemben. A munkálatok elsősorban a Bajcsy-Zsilinszky utcai forgalmi csomópontot és annak környezetét érintik.

Az első ütemben, 2023. július 13-a és július 31-e között – már csütörtök reggel 8:30-tól – a Bajcsy-Zsilinszky utcából nem lehet majd déli irányból a Nagy Lajos király útjára kanyarodni, ezért a 30Y és 932-es jelzésű autóbuszok Kertváros, illetve Árkád irányába nem érintik a Vásárcsarnok megállót, helyette az Árkád, autóbusz-állomás megállóban állnak meg. Ez idő alatt a Nagy Lajos király útja Bajcsy-Zsilinszky utca csomópont keleti ágán lévő gyalogosátkelőhelyet is lezárják.

A második ütemben, 2023. augusztus 2-től augusztus 17-ig: nyugati irányból a Nagy Lajos király útjáról nem lehet majd jobbra a Bajcsy-Zsilinszky utcába kanyarodni. A Vásárcsarnok felé kerülni a Szabadság utca – Kálvin utca útvonalon lehet. A 30, 31, 32, 32Y, 34Y, 35Y és 46-os jelzésű autóbuszjáratok a Főpályaudvar felé a Zsolnay-szobor Rákóczi úti megállójában állnak meg, majd a Rákóczi út – Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon közlekednek a Vásárcsarnok felé.

Kérjük az autósokat, hogy készüljenek arra, hogy mindkét ütem alatt keleti irányból a Nagy Lajos király útjáról nem lehet majd balra kanyarodni a Bajcsy-Zsilinszky utcába. Terelő út a Vásárcsarnok felé a Nagy Lajos király útja – Szabadság utca – Kálvin utca útirányon lehetséges. A Bajcsy-Zsilinszky utcába a Zólyom utcától északra csak az autóbuszok és taxik hajthatnak majd be. A közlekedők a Zólyom utcán keresztül tudnak észak felé a 6-os útra rátérni.