Zeneszüret Fesztivál közel 20 helyszínen Pécsett

Különleges őszindító zenei program várja Pécsett a Zenebarátokat. A Filharmónia Magyarország szeptember 4-10. között rendezi meg hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját, a Zeneszüret Fesztivált Pécsett, ezúttal közel 20 helyszínen, több mint 300 fellépő művésszel. 

A fesztiválra érkezik a világ egyik legnagyobb tenorjának tartott José Cura, aki idén nemcsak énektehetségével varázsol el minket, de karmesterként is közvetíti különleges karakterét.

Igazi zenei ínyencségként szeptember 7-én és 9-én Puccini La Rondine (A fecske) című darabja hangzik fel a Kodály Központban a pécsi Pannon Filharmonikusok és a Kodály Kórus Debrecen tolmácsolásában.

A Fecske hangulata a bécsi operettek világát, a Párizsban és a Riviérán játszódó cselekménye azonban a Bohémélet és A kaméliás hölgy történetét idézi. Különleges hangszerelésű szimfonikus kompozíciójában virtuóz könnyedséggel szövődnek bele a korabeli tánczenék, a keringő, tangó, polka, foxtrott elemei.

Szeptember 8-án az Opera Gálán José Cura a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen mellett olyan világhírű énekművész barátaival lép fel. A legismertebb opera-klasszikusok csendülnek majd fel: az Otello, a Nabucco, az Aida és a Don Carlos (Verdi) mellett a Carmen (Bizet), a Tosca (Puccini) és a Parasztbecsület (Mascagni).

Ritka lehetőség ilyen nagyszerű zenei műveket hallani, különösen egy olyan világsztár részvételével, mint José Cura, ezért jó szívvel ajánljuk ezt az előadást Önnek is. 

További információ és jegyvásárlás ezen a linken érhető el: https://shorturl.at/pTW07