Hírlevél – 2024. 01. 04.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#ajelenajövőd
Ősszel a BME egyetemi napokon megnyertem a kamara facebook játékát, melynek célja az volt, hogy budapestiként jobban megismerjem a baranyai cégeket és munkalehetőségeket.

A kulturális programok mellett egy hosszú hétvége keretében két egészen különböző céget látogattunk meg: a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Webstar Csoport Kft.-t és az ország első, ma is működő sörfőzdéjét, a Pécsi Sörfőzdét. Mindkét vállalat a jelenkor kihívásokkal teli mindennapjait éli. A Webstarnál az MI megjelenése hozott sok újdonságot a mindennapokba, míg a sörgyárnál a magyar sörpiacon való eredményes térnyerésben rejlenek kihívások.

Bár ebben a pár napban csak egy szeletét kóstolhattuk meg a pécsi életérzésnek, rengeteg kulturális és gasztronómiai élmény mellett engem az itt élő emberek közvetlensége és kedvessége fogott meg leginkább. Bár sokan nem tudják, Baranyában is rengeteg szuper vállalkozás található. Ha kíváncsi, javaslom, hogy látogasson el az ajelenajovod.hu weboldalra.

Ködöböcz Endre

Ködöböcz Endre

Miért érdemes Pécsett dolgozni? Akik itt laknak Pécsen vagy környékén, azok egy gyönyörű és sokszínű városban élnek, amit meg kell becsülni. Ugyanúgy él a város a maga dinamikus rendjében, mint Budapest, viszont megvan benne a külvárosi és vidéki nyugalom is.


#Indul az év

Amennyiben a gyakorlatban nem végzi, 2024. január 15-ig törölje tevékenységi köreiből, ellenkező esetben agrárkamarai tagsága keletkezik.


Bár a rendelet már nyáron megjelent, sok vállalkozás csak most szembesült vele, hogy 2024 januárjától .


Új év, új adótörvények: a 2024. január 1-jével hatályba lépő törvénymódosításokról.


Az év első napjával elindult az eÁfa, ahol először 2024. február 1-jétől , de már most kipróbálhatók a rendszer bizonyos funkciói.#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Ha egy vendéglátóhely citrom helyett finom helyi verjus-vel készíti a „limonádéját”, már lépett egyet a fenntarthatóság irányába. A pécsi Nappali és Reggeli a fenntartható működés érdekében.


Az országban elsőként a ChatGPT-vel is megismerkednek a mérlegképes könyvelők .