Csökkentik a céges hitelek garanciadíját

A vállalkozások támogatása és a beruházások ösztönzése érdekében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. lefelezte, legfontosabb terméke esetében pedig nullára csökkenti kezességvállalási díjait.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, mint tulajdonosi joggyakorló, a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében arra utasította a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, hogy érdemben csökkentse kezességvállalási díjait. Ennek megfelelően a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – összhangban a kormány gazdaságösztönzési céljaival, január 22-től kezdődően jelentősen csökkenti kezességvállalási díjait.

A díjcsökkentés eredményeképpen a gazdaságfejlesztési szempontból egyik legfontosabb Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében, a beruházási hitelek körében 0%-ra mérséklődhet az ügyfél által fizetendő garanciadíj, amely jelentős segítséget jelent a vállalkozásoknak.

A döntés az SZKP MAX+ folyó- és likviditási hitelek esetében pedig azt jelenti, hogy a garanciadíjak a felére csökkennek a magyarországi kis és középvállalkozások számára. Ez összeségében azt jelenti, hogy a Széchenyi Kártya Programon belül a hitelköltségek akár 30 bázisponttal is csökkenhetnek.

A kezességi díjak csökkenésével kapcsolatos részletes információk a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. honlapján érhetők el, ezzel összefüggésben pedig a Széchenyi Kártya Programot érintő változások pedig a KAVOSZ felületein találhatók meg.

Forrás