Hírlevél – 2024. február 15.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Év végén nagy mérföldkőhöz érkezett a pécsi filmipar felvirágoztatásával foglalkozó projektünk. 2023 első háromnegyede azzal telt, hogy előkészítsünk “mindent és mindenkit”, majd novemberben és decemberben leforgattuk az első, külföldi piacra szánt, angol nyelvű karácsonyi romantikus vígjátékunkat. Zajlanak az utómunkálatok és már több potenciális külföldi forgalmazóval felvettük a kapcsolatot.

Ez egy hatalmas lehetőség Pécsnek és vonzáskörzetének, sőt az egész vármegyének. Sok, a filmiparral kapcsolatos szolgáltatás tud létrejönni, rengeteg kreatív embernek adhat munkalehetőséget, sőt esetleg a más városokban vagy külföldön élő, ebben az iparágban dolgozókat is haza lehetne csábítani.

Ezek mellett még több pozitív hozadéka van a helyi filmgyártás kiépítésének, mint például a régió reklámozása és ezáltal a turizmus fellendítése vagy a már meglévő helyi vállalkozások szolgáltatásainak igénybevétele (szállás, catering, díszletek építése, ruha és design ipar, fuvarozás stb.)

Nem utolsó sorban pedig gondoljunk csak bele, micsoda presztízst jelentene Pécsnek, ha 3-4 film forogna itt évente, akár nagyobb filmek egy-egy része, és meg tudnánk mutatni, hogy mi is tudunk színvonalas produkciókat csinálni. Képesek vagyunk rá!

Deák Zoltán

Deák Zoltán
Pécs City Studios Kft. ügyvezető


#Kamara

A kamara a gazdaság „önkormányzata”, de sokan nem tudják, mit is jelent ez pontosan. Várjuk Önöket egy tájékoztatóra, ahol részletesen megismerhetik az igénybe vehető kamarai szolgáltatásokat és ahol egyeztethetjük azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk!


#Tudás

Ha vállalkozása energetikai fejlesztést tervez, akkor azért, ha energetikai auditot, fejlesztést nyújt, akkor azért érdemes részt venni az Energetika Inside-Out rendezvényen.

Érdekli, hogyan lehet partnereket szerezni a cége számára fontos és jó ügyek mentén, amikkel valóban pozitív változást tud generálni a közvetlen környezetében és azon túl is? Jelentkezzen a Bridge to Benefits Mesterkurzusra!

Nemzetközi gazdasági hírek – Olvasson az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről és szakpolitikai aktualitásokról.#Színes

Baranyai turisztikai szereplőkkel is találkozhatnak a 46. Utazási Kiállításon. Keressék a kamarai standot!

2024. március 28-ától minden webáruháznak biztosítania kell a postai szállítás lehetőségét.

Az X2.0 projekt a big data és a mesterséges intelligencia területén működő deeptech startupokat keres.#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Milyen folyamatok zajlanak az egyes gazdasági területeken, ezekre milyen megoldásokat tudnak találni a kamara bizottságai, milyen tervekkel indultak neki 2024-nek?

A 2023-as év új lendületet és számos lehetőséget hozott a szervezetfejlesztés különböző területein működő, illetve coachinggal foglalkozó MyPro Solutions Kft. életébe.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Szlovák ruházati vállalat férfi és női ruházat gyártót keres kiszervezési megállapodás alapján.

Bolgár gitár erősítő gyártó cég gyártási megállapodás keretében keres beszállítókat.

Román építőipari vállalkozás a legújabb generációs termelőeszközök, technológiák, nyersanyagok és szállítóeszközök beszállítóit keresi.

Német táskagyártó cég varrócéget keres, amely újrahasznosított kite- vagy szörfvitorlákból készült táskákat gyártana.

Lengyel cég bevonatos, különösen csúszásgátló papír gyártót keres.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: