Hírlevél-2024.10.03.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint

Az adómentes repibor lehet az idei karácsony kedvelt céges ajándéka.
Tavaly november közepétől egy jogszabályi változás következtében mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól a reprezentációs céllal adott borászati termékek: „palackozott kiszerelésben vásárolt, oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borászati termék reprezentációs és nem reprezentációs célú vendéglátás keretében, továbbá üzleti ajándékként vagy csekély értékű ajándékként történő juttatása.” Ez akár idén jelentős keresletnövekedést is eredményezhet a hazai bortermelőknél, hiszen az adómentes beszerzés csak magánál a termelőnél lehetséges, tehát kiskereskedelmi, bolti forgalmazásban nem.

Tiffán Imre

Tiffán Imre
Tiffán Imre és Fia Kft. ügyvezető


#DesignPécs 2024

Regisztráljon a Design Pécs programjaira!

Az ipar kreatív kiállítás

Beyond Zero filmvetítés

Forgassuk fel Pécset! filmes fórum

A Design Örök kiállítás

Dél-Dunántúli Gazdaság címlapkiállítás

Hekkeld Meg! Workshop

Pimped Little Wolf x Édeslányomkávéháza – Farmerkabát díszítő workshop

Karácsony Andrea X Edit Végh Fashion Show

Pécsi Kreatív Ipari Backstage Túrák



#Gazdaság

Periféria és Centrum – a térség sürgető kihívásai címmel tart előadást dr. Síkfői Tamás, kamaránk elnöke a Portfolio konferencián. a Vegyen részt Ön is!


A GVI őszi felmérésének fő témája a külső finanszírozási formák igénybevétele és a munkavállalók ingázása. – Töltse ki Ön is a rövid kérdőívet!


Élelmiszeripari cégek kaphatnak támogatást a zöld átmenethez.


Kövesse a hazai és az EU-s jogszabályi változásokat a Heti jogász segítségével!.

A Központi Statisztikai Hivatal gyorstájékoztatóiból származó adatok alapján megállapítható, hogy a 2024-es év II. negyedévében a magyar nemzeti össztermék 1,5%-kal emelkedett az előző és azonos időszakához képest..


#Utánpótlás

Fiatal munkavállalók, utánpótlás nevelés és generációs különbségek – Nyílt Humán Klub ülés.


Az Ivetár és a PBKIK ICT Bizottsága idén újra meghirdeti a bruttó 1 000 000 Ft összegű TanIT díjat, amivel a 2023/2024-es tanév legkiválóbb középiskolai tanári teljesítményét kívánja elismerni Baranya vármegyében.


A 2024/25 tanévtől kezdve a rendészeti technikus szakmairány 13. évfolyamán tanulók tanulmányaikat duális képzésben is folytathatják valós munkakörnyezetben tapasztalatokat szerezve.



#Közösség

Ezt kár volt kihagyniRendhagyó B2B találkozóra hívta a vállalkozásokat a kamara.


Támogassa a Kerek Világ Általános Iskolát, vegyen részt a Jótékonysági koncerten:Illényi Katica és a Sárik Péter Trió: JazzClass



#Nemzetközi

Nemzetközi piacralépéshez forrásbevonásra van szüksége? Tájékozódjon az elérhető lehetőségekről a Knowledge To Money Club Klubnapon!


Vegyen részt Észak-Európa legnagyobb feldolgozóipari szakmai kiállításán, az Elmia Subcontractor Connect-en és a kapcsolódó üzletember találkozón.


Az MKIK november 25-29. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt a szervez Lettországba, Rigába exportőr kis- és középvállalkozások részére.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok


Német startup partnereket keres étrend-kiegészítő és fenntartható csomagolási megoldásai fejlesztéséhez és gyártásához.



Árusító és önkiszolgáló rendszerekre szakosodott lengyel cég tapasztalt partnert keres hosszú távú együttműködésre automaták tervezésében, építésében és telepítésében.



Német gépgyártó beszállítókat keres alkatrészgyártáshoz és összeszereléshez.



Francia energiahatékonysági cég innovatív energiahatékonysági technológiai szolgáltatókat keres forgalmazásra.



A kerékpározás és mikromobilitás előmozdítása mellett elkötelezett, utcai és közterületi berendezéseket tervező és gyártó a portugál kkv beszállítókat keres termékkatalógusa fejlesztéséhez.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: