Magyar Kézműves Remek 2018

A kétfordulós pályázat célja a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, anépi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

Olyan termékekkel lehet pályázni, melyek kézműipari tevékenység keretében (építőiparban; fémiparban; faiparban; ruházat, textil- és bőriparban; élelmiszeriparban; üveg-, – papír-, kerámia- és egyéb iparban) készültek.

Pályázati kategóriák

Művészi kézműipar
 • Tradícionális kézműipar – népi mesterségek, népi iparművészet.
 • Iparművészeti kézműipar – művészi kézműipar.
Kézműipar
 • Mai kézműipar.
 • Gasztronómiai kézműipar – kézműves élelmiszerek, italok.

A sikeres pályázat előfeltétele a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK elismerő cím elnyerésére” című 5 oldalas pályázati adatlap kitöltése és elektronikus beküldése 2018. augusztus 3-ig, valamint a nevezési díj megfizetése. A második fordulóba tovább jutott pályázatot tartalmazó teljes dokumentációt egy kinyomtatott példányban a pályaművel együtt kell majd 2018. szeptember hónapban leadni.

Nevezési díj

 • a területi kereskedelmi és iparkamarák tagjainak a kamarai önkéntes tagdíj
  megfizetésével, illetve pártoló tagoknak: ingyenes,
 • a területi kereskedelmi és iparkamaráknál kötelezően regisztrált
  pályázóknak: 5.000 Ft + ÁFA,
 • további pályázóknak: 10.000 Ft + ÁFA.

Az eredményhirdetésre a 2018. évi Magyar Kézműves Remek kiállításon kerül sor 2018. szeptember 26-28-án. A kiállítás a „EuroSkills” verseny kísérőrendezvényeként, – várhatóan nagyszámú hazai és külföldi érdeklődő számára – lesz megtekinthető a Hungexpo területén három napon át.

Bővebb információért keressék a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közgazdasági Igazgatóságán Kovács Judit, szakreferenst, a Kézműipari Kollégium titkárát – telefon: 474-5191; fax: 474-5197, e-mail cím: .

A teljes pályázati kiírás megtalálható itt.

Kiíró: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Közzététel időpontja: 2018. 04. 04.
Beadási határidő: 2018. 08. 03.