Lezárultak a szakmai gyakorlati mestervizsgák

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mestervizsgák gyakorlati részét a pincérek zárták.

A gyakorlati vizsga 3 részből állt. Múlt pénteken elsőként egy meghatározott eseményre, 4 fő részére több fogásos alkalmi terítés készült a kamara Zsolnay dísztermében.

A szakmai rész ezen a héten szerdán az élőmunkával folytatódott, melyhez a helyszínt egy önkéntes kamarai tag a Környezetvédő Kft. a Slyven Rendezvényközpontban biztosította.

Ezen a napon a mesterjelölteknek két részfeladata volt. Először, a vendégek fogadása után két fő részére aperitif italt kínáltak, majd következett a három fogásos menüsor angol felszolgálási móddal. Itt láthattunk asztalnál végzett különleges éttermi munkát, például saláta készítést, halfilézést, illetve egészben készített húsétel szeletelést.

A vizsga koktélkészítéssel zárult, amely során a jelöltek két különböző kevert italt alkottak, egyiket alkoholos, másikat alkoholmentes változatban.

Ezután a vizsgabizottság összegző értékelése következett, melyben az elnök kihangsúlyozta a pincérek elegáns mozdulatait, a díszterítés színességét. Az elnök Pichler József a következő szavakkal zárta le a szakmai részvizsgát, sok sikert kívánva a további szóbeli megmérettetéshez: „jó csapat, jó vizsga volt”.