Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál

Harmadszor nyitotta meg kapuit a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok a Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál.

A nagy sikerű rendezvényen október 17-én a régió közel húsz műszaki cége, a Pécsi Szakképzési Centrum tagintézményei valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Kara mutatkozott be látványos eszközökkel közel 1500 érdeklődő számára. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs standdal jelent meg a rendezvényen.

A fesztiválra előzetesen regisztrált, pályaválasztás előtt álló diákok három ütemben egyenként két és fél óra alatt kaphattak átfogó képet a műszaki szakterületekről. A küzdőtér középpontjában a műsor házigazdája Szujó Zoltán, aki professzionális show-jával gondoskodott a felfokozott hangulatról. A sportriporter remek felvezetője után a gyerekek többek között interaktív játékokat, forrasztást, szerelést próbálhattak ki. A kiállító cégek és iskolák mellett interaktív foglalkozásokon játékos formában ismerhették meg önmagukat, illetve a hozzájuk illeszkedő karrierutukat a gyerekek.

A rendezvény iránt nem csupán a pécsi általános és középiskolákból, hanem a régió más területén működő oktatási intézményekből is érdeklődtek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által vidéki iskolákból mintegy 500 gyermek jutott el kísérőjükkel ingyenesen a rendezvényre.

A tavalyi rendezvényről készült kisfilmet itt tekinthetik meg: