Benchmarking ülés a HAUNI-nál.

A nyári szünet után szeptember 13-án tartotta a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv PBKIK) a 49. Benchmarking ülését a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.-nél.

Téma: Ipar 4.0-ás fejlesztések a Hauni Hungaria Kft-nél.

Az ülésre szép számmal érkeztek a meghívottak, több mint 20 fővel képviseltették magukat a Klaszter tagok.

Az ülést Dr. Megyeri János a Hauni Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket, majd rövid tájékoztatást tartott a cégről, végül elmondta, hogy milyen fejlesztések indultak el az Ipar 4.0-val kapcsolatban.

Ezt követően 5 állomáson mintegy 2 óra időtartamban megismerhettük a cég gyártási folyamatait egy gyárlátogatás keretein belül. Kiemelvén olyan dolgokat, hogy a cégnek milyen fontos a papír nélküli gyártás, vagyis hogy az egyes munkafolyamatokat ne feltétlenül papíron dokumentálják, hanem egy zárt elektronikus felületen, ami sokkal jobban nyomon követhető, ellenőrizhető. Nem utolsó sorban, költséghatékony, hiszen nem kell éves szinten több ezer oldalnyi papírt kinyomtatni, tárolni. Másik érdekesség volt a cég alkatrész tárolásának megoldása. Itt bemutattak, egy liftes tárolási rendszert, ami szintén teljesen automatizált, és ahol dolgozók szintén elektromos eszközökkel (táblagép, vonalkód leolvasó) tudják az alkatrész felhasználást nyomon követni, dokumentálni, szintén minimális papír felhasználásával.

Ezek után Dr. Hirth Markus, DDGK elnök vezetésével a tagok beszéltek a Klasztert érintő aktuális kérdésekről, többek között a közelgő Open4Business rendezvényről és duális képzésről.