VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM – Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat 2019

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. 2011 óta a hazai zöldgazdasági szakmapolitika meghatározó szereplője. 2020-ra kitűzött céljukat már idén tavasszal túlteljesítették: 207 MWe energiát takarítottak meg. Ezzel az eredménnyel a 7. legnagyobb magyar villamos erőművé váltak. Sikerüket jelzi továbbá, hogy a 2018-as évben, a nagy érdeklődésre való tekintettel, kétszer került megrendezésre az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.

A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőműve legyen. Csatlakozzon Ön is a programhoz, és vegyen részt a 2019. március elején megrendezésre kerülő Virtuális Erőmű Program, X. Jubileumi Gáláján.

A jövő évi program fővédnökségére Dr. Áder János köztársasági elnököt kérték fel, Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott asszony védnöksége mellett, aki elfogadta a felkérést. A díjátadó a megszokott régi helyszínen, a Parlamentben kerül megrendezésre.

2019-ben meghirdetett pályázatok

 1. Energiatudatos Vállalat – az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban erős elkötelezettséget kíván az ilyen irányú fejlődésre.

http://www.mi6.hu/etud/

 1. Energiahatékony Vállalat – az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy szervezet el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni bemutatnia és azt megfelelően alátámasztania.

http://www.mi6.hu/ehat/

 1. Energiatudatos Intézmény – az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, azonban erős elkötelezettséget és a jövőre vonatkozó megalapozott vállalásokat igényel a fejlődésre.

http://www.mi6.hu/etudint/

 1. Energiahatékony Intézmény – az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Egy szervezet akkor kaphatja meg ezt a díjat, ha már van megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektje, és ezt be is tudja mutatni.

http://www.mi6.hu/ehatint/

 1. Energiatudatos Iskola Címet kaphatnak azok az iskolák, akik szemléletformálási, mentorálási tevékenységükkel és példamutatással segítik a diákok fenntarthatósági tárgyú nevelését.

http://www.mi6.hu/etudisk/

 1. Energiahatékony Iskola Címet kaphatnak azok az iskolák, amelyek megvalósított energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal és/vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.

http://www.mi6.hu/ehatisk/

 1. Energiatudatos Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek kész tervekkel és ezekre épülő benyújtott pályázatokkal, így erős elkötelezettséggel rendelkeznek az energiatudatosság iránt.

http://www.mi6.hu/etudonk/

 1. Energiahatékony Önkormányzat Címet kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek a kész terveken és benyújtott pályázatokon túl megvalósított és lezárt energetikai beruházásokkal, így mérhető megtakarításokkal vagy mérhető megújuló energiatermeléssel rendelkeznek.

http://www.mi6.hu/etudonk/

Egyéni szakértőket is díjaznak az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretében. Olyan személyek jelentkezését várják, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak energetikai területen. 2019-ben az alábbi kategóriákban került sor a pályázat meghirdetésére: http://www.mi6.hu/egyeni/

 1. Az év energetikai tanácsadója 2019
 2. Az év megújuló energetikai fejlesztője 2019
 3. Az év energetikusa/energiamenedzsere 2019
 4. Az év fiatal energetikai szakértője 2019

A PÁLYÁZATOK BEKÜLDÉSÉNEK HATÁRIDEJE: 2019. FEBRUÁR 10.

———————————————————–

Bővebb információ a pályázatokról:

www.mi6.hu

Oletics Zoltán

+36 30 847 7739