Folytatódnak a fejlesztések Mohácson

Legutóbbi testületi ülésén jóváhagyta a város képviselő testülete a 2019 évre szóló költségvetését.  Az önkormányzat folytatja városfejlesztési programját, mely egyaránt érinti a helyi, és idetelepülni szándékozó vállalkozókat is.

Az idei évre szóló pénzügyi tervben, fejlesztésekre 12,6 milliárd kiadást tervezett az önkormányzat. Olyan részben már megkezdett beruházásokra fordítja az összeget, melyek egyaránt a helyi és betelepülni szándékozó vállalkozások számára teremtenek kedvezőbb feltételeket, illetve a város lakossága számára is még élhetőbb környezetet biztosít.

A volt Selyemgyár átalakítása során többek között, egy új rendezvénytér kialakítása mellett, olyan műhelyeket is kialakítanak, ahol helyi vállalkozások mutatkozhatnak be.

A jelenleg már szerkezetkész állapotban lévő új piacot várhatóan áprilisban fejezik be, ahol az üzletet bérlő kereskedők, vállalkozók, már 21. századi infrastruktúra mellett tudják majd kiszolgálni, a város lakosságát.

Az ipari park fejlesztése is tervezett erre az évre, a bölcsőde,  szociális otthon, és kerékpárút építések, valamint az energiahatékonyságot növelő beruházás mellett.