„Nem dolgozom, hanem a szenvedélyemnek élek”

A webfejlesztés és digitális grafika területén élen jár a hatékony és innovatív megoldásokat kínáló pécsi W5labs IT-fejlesztő cég. A tudatos cégépítés és -tervezés mind a siker felé viszi a vállalkozást, például már számos hazai és nemzetközi megmérettetésen díjazták a 30 fős cég weboldalait. A W5 Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Csepregi Zoltán munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Az Év Fiatal Üzletembere Díjjal ismerte el.

– Gyerekkorom óta foglalkoztat az IT területe, minden időmet és energiámat erre fordítottam, így lett a hobbiból hivatás. A mai napig úgy tekintek a munkámra, hogy nem dolgozom, hanem a szenvedélyemet élem meg. Ez a vállalkozásunkra is jellemző, mert nálunk – legyen az programozó vagy rendszergazda –mindenki azt csinálja, amit igazán szeret. Úgy vélem, a sikerünkben az is szerepet játszik, hogy gondolatban már ott járok, ahol várhatóan 5 év múlva tartunk majd. Mindig pontos célok vannak előttem, ezeket a csapattagokkal is megosztjuk, hiszen fontos, hogy a munkatársaim is tudják, mit szeretnénk elérni. A sikerünk annak is köszönhető, hogy kiváló vezetőkkel dolgozunk együtt – foglalja össze röviden Csepregi Zoltán, miben lehet példa a többi fiatal vállalkozó számára az év fiatal üzletembere.

– Cégvezetőként honnan inspirálódik, kitől tanul, hogy minél jobb legyen?

– Ha valaki sokat dolgozik, tervez és kutatja a siker kulcsát, illetve azt, hogy miként kell jól céget vezetni, emellett sokat olvas, akkor biztos, hogy eléri a célját. Ma már nagyon sok könyvet lehet találni, ami a cégvezetéstől kezdve az időgazdálkodásig számos témát felölel, ezekből igyekszem inspirálódni, hogy egyre jobb vezető lehessek. Azt gondolom, a cégvezetés az emberek vezetését jelenti, ha minél jobban ráérzek arra, hogy a kollégáim mit szeretnének, annál jobb cégvezető leszek. Mindig nézem a munkatársaim érdekeit, ez is hozzájárul ahhoz, hogy nincs fluktuáció a cégnél – erre nagyon büszkék vagyunk.

– Mire kötelezi, vagy mire ösztönzi Az Év Fiatal Üzletembere Díj? Van-e értéke ennek az elismerésnek az üzleti életben?

– Azt gondolom, hogy jó példa lehetek más fiatal vállalkozók számára. Igen, van értéke ennek az elismerésnek az üzleti életben, mert ezt a díjat azok kaphatják meg, akik a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Úgy vélem, hogy ez a díj hitelessé teszi a vállalkozást. Ez az elismerés azonban nem csak nekem szól, hanem annak a 30 embernek is, akik velem dolgoznak. Ezt mindannyian kaptuk, és együtt vagyunk rá nagyon büszkék. Mind a cég életében, mind az üzleti és a magánéletemben is nagy jelentősége van Az Év Fiatal Üzletembere Díjnak.

– Mi a legközelebbi cél, kihívás, amire koncentrál a cég?

– Azért dolgozunk, hogy 2022 végére a W5labs legyen Magyarország átfogó megoldást kínáló vidéki kreatív digitális ügynöksége. A nettó 1 millió euró éves árbevétel elérése a célunk.