Sikerrel zárult a Komlóért Expó

Közel 40 kiállító fogadta az érdeklődőket a Komlói Bányásznapokon a 21. alkalommal megnyílt Komlóért Expó területén. A sportközpont küzdőterén felállított standok között vállalkozások, oktatási intézmények, közszolgáltatók, települések is bemutatták kínálatukat.

A huszonegyedik alkalommal életre hívott kiállítást idén dr. Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár, Polics József polgármester és Ferenczy Tamás, a FAIR-Expo ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

A megnyitó ünnepségen több kiállító, komlói személy és szervezet is elismerést vehetett át.

Díjat kapott többek között a MOM FAKTOR Gépipari Kft., a Komlói Baptista Gyülekezet, a PI-ER TECHNICAL KFT., a Baranya-Víz Kft., a Lakics Gépgyártó Kft., a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., a KŐ-KA Kő és kavicsbányászati Kft., az OTP BANK NYRT., a Komlói Római Katolikus Plébánia, a Fructus Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet, a „MIG-TIG” Kft., a RÁK Antenna Gyártó Kft., az OMME Komlói Helyi Szervezete és a Baranyai Megye Vállalkozó Központ Alapítvány képviselője.

Elismerésben részesült Schuszter Roland, a Komlói Bányász Sportkör sportigazgatója a sportban végzett kiemelkedő munkájáért.

Balogh Bettina, a DÖKE elnöke, a szabadidős sportban végzett kiemelkedő szervező tevékenységéért.

Borbás Balázs, a Nagy László Gimnázium diákja, a természettudományok területén szerzett, országos tanulmányi versenyeken elért sikerei elismeréseként.

Németh Csilla, a Pöndöly Néptánc- és Hagyományőrző Egyesület művészeti vezetője, a komlói néptánc folyamatos fejlesztéséért.

Kirch Zoltán János, a Pöndöly Néptánc- és Hagyományőrző Egyesület művészeti vezetője, a komlói néptánc folyamatos fejlesztéséért.

Haraszti Márk, a komlói Színház-és Hangversenyterem dolgozója, a városi rendezvények színvonalas technikai megvalósításáért.

Komló Város Sportjáért kitüntetésben részesült a Sport36-Komló NBI-es kézilabdacsapata a sikeres 2017/18-as bajnoki szereplésért. A csapat az 5. helyen végzett a bajnokságban, mellyel kivívta a nemzetközi szereplést.

A háromnapos rendezvényen idén is látványos standokkal várta a látogatókat több környékbeli település, így Magyarhertelend, Hosszúhetény, Mánfa és Kárász is legjobb termékeivel, turisztikai lehetőségeit bemutató prospektusokkal, kóstolókkal állt az érdeklődők rendelkezésére.

A megyei és országos vállalkozások, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett, a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is képviseltette magát.

Visszatérő résztvevői voltak a kiállításnak komlói oktatási intézmények, ahogy a történelmi egyházak komlói képviselői is bemutatkoztak a térségben élőknek. Standdal várták az érdeklődőket pénzintézetek, kézművesek is.