Fürdőépületből vállalkozók inkubátorháza Komlón

Az új korszak követelményeihez igazodva megújul az Altáró Üzemi úti volt fürdőépület a közeljövőben.

A közelmúltban Komló Város Önkormányzata visszavásárolta a komlói bányaművelés egyik meghatározó létesítményét, a fürdőépületet az Altáró utcában. Újragondolása után – egy TOP-os pályázat során elnyert mintegy 300 millió forintnak köszönhetően – egy, a vállalkozók számára alkalmas inkubátorházként, raktárépületként válik ismét hasznossá.

Az épület energetikailag megújul; nyílászáró cserét, fűtésrendszer korszerűsítést és homlokzati munkákat fog elvégezni a nyertes kivitelező, akivel a napokban szerződik a városvezetés. A kialakítandó helyiségek zöme már gazdára talált. A könnyű- és a faipari vállalkozók is lehetőséget láttak az épületben. Az egyik bérlő vállalta, hogy két teherliftet alakít ki közös használatra. A ház északi oldalán új rámpa épül, a kamionok számára teljesen körbejárható lesz az épület; emellett összesen három új bejáratot alakítanak ki a szakemberek.

A támogatói szerződés befejezésének dátuma jövő év augusztusa, de a kivitelező jelezte, ebben az esztendőben befejezné a munkálatokat.