Megkezdődött

Csütörtökön délelőtt kezdődött meg Mohács legnagyobb idegenforgalmi látványossága a február 24-ig tartó Busójárás. Kézművesek, népművészek vendéglősök, az árusítás feltételeiről a rendezvény saját weboldalán tájékozódhattak és pályázhattak az árusítási helyekre.

Az idei évi Busójárásra, a várostól háromszázötven népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kapott engedélyt árusításra, a tavaly beadott pályázatuk alapján. Ők csütörtöktől vasárnapig, illetve kedden árusíthatnak. A szakemberek ígérete szerint elkészült az új rendezvénytér is, ahová a mai napon már betelepültek a vendéglátósok.

A szervezők már évről évre, a Mohácsi Busójárás saját weboldalán, adnak tájékoztatást az árusítás feltételeiről a jelentkezés módjáról az érdeklődő vállalkozásoknak. Nem csak a vállalkozások, hanem a látogatók is hasznos információkat találhatnak ezen az oldalon. Idén újdonság, hogy az ideérkezőket a város szélén található parkolókból, ingyenes buszjáratokkal szállítják a belvárosba.

A szervezők várokozása szerint ebben az évben is naponta 50-60 ezren, vasárnap pedig akár százezren is érkezhetnek Mohácsra.