Új mesterekkel gazdagodott Baranya megye

A koronavírus-járvány sem tudta akadályozni a szakemberek képzését Baranyában, sőt a járványügyi előírások betartásával a résztvevők mestervizsgát tettek december elején a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget, a szakma magas rangját jelenti, és a mestervizsgáztatásnak komoly hagyományai vannak hazánkban. A tradíciók, valamint a kor követelményei is fontossá teszik ezt a fajta képzést, hiszen a hagyományokon túl egy szakma mestere a modern berendezések, technológiák ismeretét is elsajátítja.

Augusztus végén a megújult mesterkövetelmények alapján két szakmában – autószerelő és karosszérialakatos – indított mesterképzéseket kamaránk összesen 21 fővel.

A jelentkezők 180 órás szakmai, pedagógiai és vállalkozási ismeretek képzésen vettek részt.

A felkészítés 3 hónapon keresztül zajlott. Magas színvonalon folyt nemcsak az elméleti, de a gyakorlati képzés is az oktatóknak köszönhetően. A résztvevők teljes energiával kezdték meg a tanfolyamot, lelkesen sajátították el a szakterülethez kapcsolódó új tudnivalókat.

A mestervizsgák november végén, illetve december elején zajlottak le. A gyakorlati vizsgán a mesterjelölteknek több különböző feladatot kellett megoldaniuk. A gyakorlati feladatok után a számonkérés az írásbeli majd a szóbeli megmérettetéssel folytatódott.

 19 fő teljesítette sikeresen a követelményeket és kapta meg mesterlevelét.

Autószerelő mesterlevelet vehetett át:

Antal Zoltán

Dallos Szilárd

Jentetics Milán

Keresztes Péter

Markovics László

Miklós Krisztián

Molnár Gergő

Pozsgai Zsolt

Szabó István Krisztián

Ujhelyi Roland

Vörös Gábor Zoltán

Wenhardt Károly

Zsifkovits László

Karosszérialakatos mesterlevelet vehetett át:

Bors Szabolcs

Késics Gergely

Konstanzer János

Makay Zsolt

Német Tivadar

Sebők Zsolt

Mesteroklevéllel a kezükben elsődleges feladatuk a megszerzett tudásuk továbbadása, amihez az is szükséges, hogy folyamatosan továbbképezzék magukat.