Tovább folytatódik Komlón a buszpályaudvar korszerűsítése

A 2021-es esztendőben is tovább folytatódik Komlón a buszpályaudvar korszerűsítése, A készülő, új komlói buszpályaudvar várótermének, irodáinak helyet adó épülete hamarosan tető alá kerül, a teljes beruházás legkésőbb a 2021-es év végére elkészül.

Január végére már körvonalazódik a teljes korszerűsítés alatt álló buszpályaudvar új, váróteremi, irodai épületének a kontúrja – a falak állnak, heteken belül várhatóan a födém is elkészül, majd indulhatnak a belső szakipari munkák.

Kamarai tagunk a Kalatherm Kft. generálkivitelezéseben készülnek a munkálatok. A tavaly június elején indult, a komlói önkormányzat és a Volánbusz Zrt. konzorciumi partnerségében megvalósuló mintegy 700 millió forintos fejlesztés eredményeként város szívében található állomás egy modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő komplexummá alakul át.

A most zajló átalakításnak köszönhetően a létesítmény több helyközi járat fogadására lesz alkalmas, a zöldfelületek is bővülnek akadálymentes gyalogutakkal, padokkal, gyeppel, fákkal, virágokkal. A pályaudvar átalakításával kevesebb lesz a buszok várakozási ideje, amitől a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése várható.