Új területek az ipari parkban

Újabb ingatlanok kerületek vissza az Önkormányzat tulajdonába Mohácson. A város a két terület többcélú hasznosítását tűzte ki célul, a későbbi értékesítés mellett gondolva közeljövőben induló fejlesztésekre is.

A két terület közül az egyik, a volt Székgyár területén található. A száz százalékban külföldi tulajdonú területen, a régi főépület és üzemcsarnok jelenleg is használatban van. A több ingatlantestből álló telekből, 6 hektárnyit vásárolt vissza az önkormányzat.

Korábban a PEM Zrt. megakadt beruházása miatt évek óta üresen álló, 25 hektáros telket (tervezett bioetanol üzem területe) árverési eljárás hatálya alatt vásárolta meg a város, növelve ezzel a jelenlegi ipari park területét.

A két terület közös tulajdonsága, hogy művelés alól kivett iparterületek, kiépített infrastrukturális végpontokkal, melyek tovább fejleszthetők. A város középtávú hasznosítási céljai között szerepel, főként a 6 hektáros terület viszonylatában, a közelgő infrastrukturális beruházások, mint az autópálya csatlakozási pontok kiépítése, Duna-híd építés, során felvonulási területként ajánlja a kivitelezők számára. Későbbiekben említett ingatlanokat a városba betelepülni szándékozó befektetők számára kínálja majd eladásra.

Forrás: Városi Tv Mohács