Előadóink – a szellemi termék sokat ér

Az online eseményen a felkért szakértők és előadók beszélnek majd arról, hogy az általuk bemutatott szolgáltatások és lehetőségek miért és hogyan tudnak fontossá válni a cégek mindennapi életében és miként tudnak hozzájárulni a stratégiailag megalapozottabb és jogilag biztonságosabb működéshez.

Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com

 

Keresnyei János több mint egy évtizede segíti kreatív vállalkozások boldogulását üzletfejlesztési projekteken át a Kreatív Ipari Klaszter elnökeként. Szakmai tevékenységét az elméleti ismeretek mögötti szakmai tapasztalat és gyakorlati megközelítés jellemzi, televíziós múltját több sikeres innováció kísérte. Egyedi szakterülete a szellemi eszköz menedzsment, technológia transzfer mellett a kreatív ipari vállalkozások fejlesztése, valamint a kreatív ipari nemzetköziesedés, hálózatosodás. A Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület elnöke, emellett brand ambassador-ként tevékenykedik az Enterprise Europe Network hálózatában és mentor a WORTH Partnership Project-ben, innovációs coach az EU EASME SME Instrument rendszerében.

 

Szmollár Katalin 2009-ben végzett okleveles közgazdászként a Miskolci Egyetemen, azóta foglalkozik a kutatás-fejlesztés témakörével. Kezdetben a kutatás-fejlesztés pénzügyi szempontjait ismerte meg a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Hivatalban. Később jogi szakokleveles közgazdász képesítést szerzett és 2012-től a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában a kutatás-fejlesztést szakmai aspektusai felé fordult. 2021-ben a kutatási és innovációs szakközgazdász képzés első évfolyamának tagjaként szerzett szakmájához kapcsolódó ismereteket.

Az általa vezetett osztály a kutatás-fejlesztési projektek előzetes és utólagos minősítését végzi. Mindkét típusú dokumentum felhasználható kutatás-fejlesztési célú pályázatokhoz, valamint az egyedi kormánydöntéssel megítélt támogatásokhoz, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrzési eljárása, valamint bíróságok és más hatóságok szakmai támogatása kapcsán kerülhetnek kiállításra. Egyedi projekteken túlmenően, projektcsoportok minősítését is végzik. Emellett a szakértők munkájának koordinálása, oktatásokon, konferenciákon előadások tartása a K+F tevékenységek azonosításához kapcsolódóan, valamint az ezek után járó adókedvezmények és pályázati források minél szélesebb körű megismertetése a legfőbb feladata.

 

Dr. Molnár István magyar és európai szabadalmi ügyvivő. 1998-ban kutató vegyészként, 2014-ban okl. kertészmérnökként, 2001-ben európai jogra specializált jogászként végzett a Szegedi Tudományegyetemen és a Kecskeméti Főiskolán. 2012-ben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara civilisztika doktori iskolájában PhD. fokozatot szerzett, 2019-ben jogi szakvizsgát tett.
2000-től a DANUBIA Szabadalmi és Jogi Iroda Kft. partnereként, szabadalmi ügyvivőjeként dolgozik. 2012-től a Danubia IP Kft. ügyvezetője.
Oktatási tevékenységet folytat a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, valamint meghívott előadóként más egyetemeken és megbízás alapján más szervezetekben magyar és angol nyelven. Ezen kívül oktatóként tevékenykedik még a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett felsőfokú iparjogvédelmi tanfolyamokon. Eddig 40-nél több publikációja jelent meg.
Tagja az Iparjogvédelmi Szakértői testületnek, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, és 2017 óta elnöke a Licensing Executives’ Society Magyar Csoportjának.
Dr. Molnár István jelentős tapasztalattal rendelkezik az élettudományi és gyógyszeripari iparjogvédelem területén. Emellett számottevő tapasztalatra tett szert az innovációs tanácsadás terén, különösen a licenciaügyletek és technológia transzfer területén.

 

Kottászné dr. Vass Orsolya jogászként végzett a Pécsi Tudományegyetemen, majd infokommunikációs szakjogász diplomát szerzett. 2006 óta vesz részt a PTE innovációs folyamatainak, vállalati kapcsolatainak kialakításában és fejlesztésében, eleinte IP csoportvezetőként, jelenleg a Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Főosztály vezetőjeként. Az SZTNH-nál felsőfokú iparjogvédelmi szakértő végzettséget szerzett, egyetemi PhD témája a munkaviszonyban létrehozott szellemi alkotások. Rendszeresen oktat szerzői jogi, szellemi tulajdonvédelmi, innováció menedzsment és médiajogi témakörökben. A PTE PatLib Központ keretében kollégáival ingyenes szerzői jogi és iparjogvédelmi tanácsadást nyújtanak a régió vállalkozásai számára.

 

Dr. Liber Noémi 2020. január 1. óta a PBKIK munkatársa is. Több mint tíz éve dolgozik a Pécsi Tudományegyetemen és foglalkozik innovációkkal, innovatív kutatás-fejlesztési projektekkel, találmányokkal és feltalálók, projektgazdák szakmai és jogi támogatásával. Jelenleg a három éve létrejött orvoskari intézet, az ITD igazgatóhelyetteseként és innovációs szakértőjeként van jelen az egyetemi körökben. Az évek során azonban sok vállalkozással, és magával a kamarával is több sikeres együttműködésre került már sor, így természetesen nem csak az akadémiai szféra szereplői ismerhetik.

 

A rendezvény teljes programja ITT olvasható.