Víziók (mi a víziókkal vagyunk, ha tettek követik)

Város és térségfejlesztés

„A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több.”

Panaszkodunk, morgunk, keressük a hibát (többször másban, mint magunkban), félünk szembenézni kudarcainkkal.

Mindenki jót akar. Jól akar élni. Munkát, családot, magánéletéhez szabadidőt és pénzt szeretne. Nem bonyolult összefüggés. Ha ezt megérti, akinek felelőssége és hatalma van változást kezdeményezni, akkor jó úton járunk.

Csak induljunk már el! Mi kell Pécsnek és a megyének? Nagyon egyszerű a képlet. A 30 év alatt megírt és asztalfiókban végzett tanulmányok helyett, világos és egyenes utat kell vállalni. Az úton végig kell menni.

Alaptézisek:

  • Fenntartható fejlődés
  • A vállalatok igényeit szolgáló képzés, szakképzés és egyetem
  • KKV fejlesztéseket és innovációkat felkaroló és támogató finanszírozás
  • Átlátható, egyablakos ügyintézése a szükséges hatósági ügyeknek
  • A mérvadó helyi vállalatok kooperációjára alapuló fejlesztési programok támogatása, konkrét és közvetlen finanszírozás
  • Infrastrukturális problémák és hiányok gyors megoldása. Repülőtér és járat, zsákutca autópálya feloldása, mohácsi kikötő és híd, kistelepülések közúti összekötésének fejlesztése, tömegközlekedés, kerékpárút, régiókat összekötő belső utak (vidéki körgyűrű) építése
  • Az érintett szereplőknél azonnali attitűdváltás, hivatásuk van és eszközeik. Éljenek ezekkel. A közjót szolgálni kitüntetés.
  • Helyben szükséges a helyi ügyeket megoldani, a nagyobb stratégiai ügyekben ma is több szálon, sokszor egymással párhuzamos képviselet van Budapesten. Onnan nézve sem a hatékonyság mintája ez…

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden. Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép. A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden. Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden. Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.