Hírlevél – 2017. 04. 06.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelező kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-aprilis-6-4634) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. április 6.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Ön mit vár ettől az évtől? – Indul a GVI áprilisi vállalkozói konjunktúra felmérése
Számítunk véleményére, hogy minél pontosabb előrejelzést adhassunk a magyar gazdaság kilátásaira vonatkozóan!
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Kíváncsi, melyek a hiányszakmák országosan?
A gépészet, az építőipar és az elektrotechnika- elektronika szakmacsoportokba tartozó szakmák számítanak továbbra is a legtöbb megyében hiányszakmának – derül ki egy új kiadványból.

Tanműhelyavatóval egybekötött DDGK Benchmarking ülés a Lakics Gépgyártó Kft.-nél
A kiváló minőségű termékek megkövetelik a kellő szaktudást, így a szükséges szakembergárdát kinevelő magas színvonalú tanulóképzést is, melynek érdekében a Lakics Kft. új tanműhelyt hozott létre. Itt a hegesztő, a forgácsoló és épületgépész tanulók sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait, majd fortélyait.

Új trendek a régió borturizmusában és bormarketingjében
Divat a habzóbor, egyre jelentősebb a borkultúra Magyarországon, egy egyetemisták körében végzett felmérés szerint a fiatalok a minőségi borokat részesítik előnyben, a bormarketingben fontos a minőség, a termelők összefogása, több példa is van arra, hogy borászok közös brand-et hoztak létre – ezeket a megállapításokat dr. Gonda Tibor, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület elnöke tette a kamara Marketing Klubjában tartott előadásán, ahol az új bormarketing-trendekről is hallottak a klub tagjai.

KKV-fejlesztési Bizottság: hiteles elnökkel, jó célokért
A KKV-fejlesztési Bizottság tagjait Kresz Erika, a Kresz és Fiedler Kft. ügyvezetője hívta meg a székhelyére, egy kihelyezett ülésre, melynek témája egy olyan munkaterv megalkotása volt, melynek végrehajtásával az üzleti közösség tagjai, a vállalkozások jobb helyzetbe kerülnek.

Többet kell fizetni a horvát sztrádákért
A horvát kormány március közepén fogadta el az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezetet, amely egyben az autópályadíjak növekedését vonta maga után. Az átalakítás április 3-tól öt százalékos autópályadíj-növekedést irányozott elő, és lehetőséget biztosított további 10 százalékos drágulásra a turisztikai főszezonban (július 1-jétől szeptember 30-áig).
Mi az a fotogrammetria?
Például ezt is megtudhatták azok a fiatalok, akik ott voltak az IT és TI – az informatika mindent visz rendezvénysorozat harmadik előadásán.

Téves könyvelés évekig? Így hozható helyre

Megjelent a legújabb Dél-Dunántúli Gazdaság

Heti jogász 13. hét
RENDEZVÉNYEK

Magyar-Jordán Üzleti Fórum
2017. április 12.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata, a Jordán Európa Üzletember Szövetség (JEBA) magyarországi látogatása alkalmából Magyar-Jordán Üzleti Fórum címmel rendezvényt szervez Budapesten.
Fórum a TAO-ról és a jövedéki adóról
2017. április 24.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival április 24-én. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek a társasági adó szabályozásáról és a jövedekéi adó változásairól.
Enni vagy nem enni: az itt a kérdés
2017. június 8-9.
Az Enterprise Europe Network üzletember találkozót szervez a diétás és funkcionális élelmiszerek gyártói számára a Free From Functional Food Expo társrendezvényeként Barcelonában.

Innovat&Match; 2017, Bologna
2017. május 8.
Az Innovat & Match rendezvényre tizenegyedik alkalommal kerül sor, a fő téma az intelligens szakosodás az olasz Emilia-Romagna régióban. Ezt a “Research to Business” (kutatástól az üzletig) keretében rendezik meg, egy nagyszabású nemzetközi kiállítással egybekötve az ipari kutatás és innováció területéről.
Textil, hagyomány, innováció
2017. június 29-30.
Torino Fashion Match 2017 címmel nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát szervez az Enterprise Europe Network a Torinoi Divathét részeként.
További rendezvények

A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
PÁLYÁZATOK

Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása
Amennyiben vállalkozásának projektjavaslata az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. előzetes minősítésén „megfelelt” minősítést ért el, akkor ez a pályázat Önnek szól!

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért
A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdet a „Biztonságos munkahely” cím elnyerésére. A 2017. évi pályázat címe: „Együtt a munkavégzés biztonságáért a munkavédelmi képviselőkkel”.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit