Hírlevél – 2017. 04. 13.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelező kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-aprilis-13-4638) elolvashatja böngészőjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. április 13.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Nemzetközi partnerség és akik ebben segítenek
A fenti címen szervez egész napos rendezvényt április 26-án szerdán a Magyar – Horvát Tagozat és az Enterprise Europe Network pécsi irodája bosnyák, horvát és magyar cégek, valamint a külpiaci megjelenésben és annak finanszírozásában komoly segítséget nyújtó partnerszervezetek részvételével.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Villamos szakmák – hiányszakmák
Az évek óta hiányszakmaként jegyzett villamos szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet – hagyományteremtő szándékkal – idén 1. alkalommal rendezett meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai meghatározó vállalkozásokkal karöltve.

Mesterképzések a kamarában
Április végén kezdődnek az év első tanfolyamai: autószerelő és kereskedő mester cím megszerzésére felkészítő képzés már biztosan indul.

Vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és jegyzők figyelmébe! – Továbbképzés az NSZFH-nál
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal továbbképzést szervez május-június hónapban vizsgaelnökök, tagok és jegyzők számára Budapesten.

Online utazásfoglalás – az ellenőrzött weboldalak kétharmada nem ment át az uniós ellenőrzésen
Az Európai Bizottság és az Unió fogyasztóvédelmi hatóságai 2016 októberétől kezdődően 352, EU-szerte elérhető ár-összehasonlító és utazásfoglalási weboldalt vontak összehangolt átvilágítás alá. Az eredmények nem túl bíztatóak.
Hogyan ültetnek fel mindenkit a felhőre?
Véget ért a kamara, a Digischool, az ITSH és a Nagy Lajos Gimnázium közös szervezésében megvalósult, az IT szakmákat népszerűsítő négy előadásból álló sorozata.

“Dolgozni csak pontosan, szépen…” – itt az új varázsszó, a precíziós gazdálkodás
„Technológiai forradalom a mezőgazdaságban. Precíziós gazdálkodás”címmel tartottak üzleti találkozót Szerbiában április 6-án, melyen önkéntes kamarai tagunk, a CERT Tanúsító Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott.

Az utánpótlás nevelés adóalapot is csökkent!

Osztalékfizetés: az egyik tag kéri, a másik nem?

A munkába járással eltöltött idő munkajogi minősítése
RENDEZVÉNYEK

Szakmák pirkadattól alkonyatig
2017. április 21.
Baranya megye egy teljes napot szentel a szakképzésnek. Az erre a napra szervezett, a szakmák szépségét bemutató rendezvényekre minden fiatal és szülője figyelemét felhívja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.
Folytatódik a CE-klub rendezvénysorozat
2017. április 27.
A rendezvény a kollaboratív robotok világába kíván betekintést adni a biztonság és a vonatkozó követelmények tekintetében. A klubnap nyitott minden érdeklődő számára is, akinek a témában való eligazodásában segítségre van szüksége.
bigmarketingday
2017 május 16.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az RG Stúdió Kft. közös szervezésében valósul meg az I. Dél-Dunántúli Online Marketing Konferencia.

Nemzetközi kontaktnapok fémipari cégek számára
2017. május 25-26.
A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara Ungváron Nemzetközi Kontaktnapokat szervez a következő témakörökben: fémipar, fém megmunkálás, fémipari termékek gyártása, fémipari termékek forgalmazása.
Globális Fenntarthatósági Divathét Budapesten
2017. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozót és konferenciát tartanak a Globális Fenntarthatósági Divathét társrendezvényeként.
További rendezvények

A kamara saját szervezésű rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
PÁLYÁZATOK

Magyar Formatervezési Díj pályázat
A Magyar Formatervezési Díj pályázatot a nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével –immár 38. alkalommal hirdeti meg. A pályázatra tervezők, gyártók, megrendelők jelentkezését egyaránt várják! Beadási határidő május 5.!

Bútor a plázson – bútor vagy bútorcsalád tervezése
A pályázat célja olyan megvalósítható bútor vagy bútorcsalád tervezése, amelyet strandon lehet használni. Megkötés nincs arra nézve, hogy milyen strandbútor legyen: pihenőbútor, napozóágy, szék, asztal, árnyékoló. Beadási határidő április 30.!
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit