Hírlevél – 2017. 06. 01.

Amennyiben a hírlevél nem jelenik meg levelezõ kliensében ide kattintva (vagy ezt a linket bemásolva: http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/egyeb-anyagok/heti-hirlevel-2017-majus-25-4653) elolvashatja böngészõjében.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
2017. június 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
A kamara Facebook oldala A kamara LinkdIn profilja Kamarai YouTube csatorna

Gazdasági hírek, események

Kamarai Pályaválasztási tábor
Idén első alkalommal, 2017. július 3-7. között egyhetes (5 munkanap) PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁBORT szervez a kamara 5-6-7. osztályos gyermekek részére.
Tovább  Olvassa el a teljes hírt!

HÍREK

Nyár-diákmunka-szabályok
A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában.

Diákmunka havi 120 ezerért
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idén is meghirdeti a Nyári diákmunkaprogramot 2,3 milliárd forintos támogatási összeggel, amelyben a 16-25 év közötti diákok a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél kaphatnak munkalehetőséget.

Tájékoztató az Ifjúsági Garancia munkaerőpaci programról
Az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci program célja a 15-24 éves fiatalok – akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak – munkaerőpiacra való belépésének segítése személyre szabott szolgáltatásokkal és támogatásokkal a konvergencia-régiókban.

Adatvédelem az Európai Unióban
Az új EU-s adatvédelmi rendelet alapján az adatkezelő cégeknek és nemzeti hatóságoknak fel kell készülniük az új követelmények teljesítésére, a türelmi idő pedig egyre fogy.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2017 júniusában

Idén különösen figyelni kell az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak betartására
Itt a jó idő, az idénymunkák szezonja, ezzel egyidejűleg megugrik az igény az egyszerűsített foglalkoztatás iránt.

Amit a készpénzfizetésről tudni kell
A nagy összegű készpénzfizetést számos esetben be kell jelenti. Érdemes megismerni részletesen a szabályokat, mert jelentős bírság fenyegeti azt, aki megszegi őket.
RENDEZVÉNYEK

Konferencia és üzletember találkozó a napenergia hasznosításáról
2017. 06. 20. 10:00
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konferenciát szervez, melynek központi témája a napenergia hasznosításának helyzete Magyarországon és Németországban.

Tájékoztató a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programról
2017. 06. 06. 14:30
A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség mint a Program helyi támogató szervezete 2017. június 6-án kedden 15 órakor tart tájékoztatást a Baranya Megyei Közgyűlés Dísztermében. A rendezvényen a program általános bemutatása mellett a kis- és középvállalkozások pályázat adta lehetőségeiről is szó lesz.

A kamara saját szervezésû rendezvényein hasznos információkat, ajánlott rendezvényein pedig üzleti partnereket találhat.
További rendezvények
PÁLYÁZATOK

A Duna egy napja
A Capa Központ és a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság A Duna egy napja címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Duna Régió Stratégia országaiban.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta · Iparjogvédelmi tanácsadás · Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján!
Adatkezelés · Várjuk véleményét, észrevételeit